Optakt:

I aften skal Esbjerg Energy lukke serien

Efter næsten 95 minutters intens ishockey sikrede Esbjerg Energy sig søndag den første sætbold i kampen om det danske ishockeymesterskab.
Vestjyderne sejrede med 4-3 i kvartfinaleserien mod Rødovre Mighty Bulls hjemme i Granly Hockey Arena og mangler blot én sejr for at være klar til semifinalerne. Tirsdag klokken 19.30 spilles så den sjette kamp i Rødovre Skøjte Arena og cheftræner Mark Pederson er stolt over spillernes præstation i søndagskampen.

"Jeg kunne ikke være mere stolt af mine spilleres præstation, forsikrer Energy-coachen og fortsætter: 
"Når man spiller en kamp af så stor betydning og alle træder et skridt frem i en kamp med så hård fight, ja så kan man ikke være mere tilfreds. Specielt når vi så får det resultat, vi ønsker, så er man stolt. Også når så sejren voksede ud af spillernes vilje til sejr, påvirker den én," smiler canadieren.

Jeppe Holmberg, Lasse Bang, Mike Dalhuisen og Brock Nixon bragte Energy foran, 1-0, 2-1, 3-2 og 4-3.

"Vi leverede en disciplineret indsats. Og her tænker jeg ikke bare på udvisninger. Vi spillede disciplineret med pucken, vi viste disciplin i vore udskiftninger og i tacklingerne. Ja, i alle spillets facetter spillede vi disciplineret og mange bider sikkert mærke i, at antallet af udvisninger var meget lavt," fortsætter Mark Pederson.

Målmand Jeff Frazee, samt de to forwards Aaron Lee og Mario Lamoureux har alle afsonet én spilledags karantæne efter en batalje i Rødovre fredag og er igen spilleberettigede.

"Nu har vi bragt os selv i den position, som vi ønsker at være i, hvor vi med én sejr kan lukke serien. Men vi skal være bevidste om, at tirsdag er en ny dag. Der er tale om en ny opgave og en ny kamp. Man siger jo altid, at den fjerde sejr, er den vanskeligste at sikre, så det vil kræve en ny stor indsats af alle, at få det til at ske. Vi skal fortsætte med det spil, vi har leveret og helst lægge lidt ekstra på, for Rødovre vil bestemt give alt de har, understreger den 48-årige canadier. - Vort spændingsniveau og vores tro på tingene må hverken blive for højt eller for lavt efter en sejr eller efter et nederlag. Vi nød sejren søndag og er så tilbage ved start, hvor vi har fokus på tirsdagskampen. Vi må tage de elementer med fra de foregående kampe og bringe dem med på vor rejse fremad," slutter Mark Pederson.

Publiceret 15 March 2016 15:00