Det er Charlotte og Philip yderst til venstre blandt deltagerne i finalen til DM i standarddans for junior 1 konkurrence.

Det er Charlotte og Philip yderst til venstre blandt deltagerne i finalen til DM i standarddans for junior 1 konkurrence.

DM sølv til Philip og Charlotte

Danmarksmesterskaberne i standarddanse 2016 blev holdt i Forum Horsens i lørdags af De Danske Danseskoler, hvor der deltog over 180 par. Der var dommere fra både Danmark og udlandet.

Fra Hvidovre deltog Charlotte Silke Bondo sammen med sin partner Philip Groth Panajotides fra Brønshøj i junior 1 aldersgruppen for de 12-13 årige i den sværeste række kaldet konkurrence. Det viste sig også at være den aldersgruppe og række med flest deltagere og derfor størst konkurrence - så der skulle kæmpes. Først blev der danset indledende runde, senere semifinale og til sidst finale med syv par. De dansede både engelsk vals, quickstep og tango i hver runde. Og selvom Charlotte og Philip først lige er blevet 12 år og derfor rykket op i junior 1 rækken, så blev det alligevel til en flot anden plads og en sølvmedalje, kun overgået af et par, der er knap to år ældre end dem. Faktisk så vandt Charlotte og Philip tangoen dvs. en ud af tre danse. Charlotte og Philip går til dans ved Bendixen Dans i Husum på 9. år, hvor de bl.a. bliver trænet af den kendte danselærer Britt Bendixen fra Vild med Dans. Charlotte danser udover turneringer efterhånden 7-11 lektioner om ugen, og får både holdundervisning og eneundervisning. Til daglig går Charlotte i 6. klasse, og selvom dansen fylder meget, finder hun også tid til at passe skolen. Parret har kun danset sammen i syv måneder, så der har været brugt meget tid på at lære de samme danseprogrammer og blive sammendanset. Yderligere har de skulle lære sværere danseprogrammer efter de er rykket en aldersgruppe op fra børn til junior. Men sliddet i træningslokalerne blev heldigvis senest belønnet med en flot sølvmedalje til DM.

Publiceret 17 March 2016 08:00