Rikke Feld har designet den nye påskeskulptur på Torvet i Køge.(Foto: JCJ)

Rikke Feld har designet den nye påskeskulptur på Torvet i Køge.(Foto: JCJ)

Påsken kom tidligt til Torvet i Køge

Årets påskeskulptur er på plads på Torvet. Skulpturen er lavet af en lokal kunstner sammen med unge fra Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård som led i kampagnen ”Køge – en ren fornøjelse”

Tirsdag den 15. marts indtog tre høje dansende kyllinger med hjertet på rette sted Køge Torv. Skulpturen er designet af kunstneren Rikke Feld.
Med skulpturen videreføres traditionen med at udsmykke kommunens offentlige rum til jul og påske. Lokale kunstnere designer kunstværker som, efter den første opsætning på Køge Torv, spredes videre ud i hele kommunen.
Rikke Feld er blandt andet kendt for at bringe smilet frem gennem sin kunst.
”De tre glade påskekyllinger med hjertet på rette sted som danser i ring er inspireret af påske-papir-klip og den indbyggede gentagelse der ligger i papirklip. Materialet er stål som vil fremtræde rimelig mørkt efterhånden som det ruster. Bunden dækkes med mos og et væld af gule blomster. Det har været rigtig sjovt at springe ud som skulptør,” siger Rikke Feld om skulpturen.

Påskeskulpturen blev indviet i denne uge.

Påskeskulpturen blev indviet i denne uge.

Dygtige unge

Igen i år er ”påskepynten” udført af elever fra Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård. ”Dansende kyllinger” har taget tre uger at lave og hver kylling er lavet af to stålplader, der er sat sammen og derefter skåret ud. Værket er i alt tre meter højt og 2,5 m bredt, og er udført i målestokken 1:20 i forhold til kunstnerens papir-klip-model.
”Klemmenstrupgård er rigtig glad og stolt over at være med til at pynte og skabe god påskestemning i Køge Kommune. Vi er glade for at blive spurgt om at stå for disse opgaver.
Noget af det bedste ved opgaverne er det gode samarbejde, som er mellem værkstederne her, ETK og kunstneren, både før og i processen. Samtidig er det en nydelse at se det ejerskab de unge tager for kunstværkerne. Der er meget faglig læring i disse opgaver. For eksempel har værkstedets lærlinge skulle lave certifikatssvejsning af jernplader til kyllingerne, siger Elisabeth Dolmer, der er forstander på Klemmenstrupgård.

Publiceret 17 March 2016 15:00