Morten Svensson

Morten Svensson

Undgå at blive snydt for dine fradrag

Det er netop nu, at danskerne får adgang til deres årsopgørelser i skattemappen

Mange venter i spænding på at finde ud af, om de har betalt for lidt i skat, eller om de skal have penge tilbage.
Men i disse moderne tider foregår langt de fleste indberetninger til Skat automatisk. Derfor glemmer mange, at der er en del fradrag, man selv skal indberette manuelt, hvis årsopgørelsen skal være korrekt.
Faktisk er det ifølge Skat kun 20 procent af danskerne, der har rettelser til deres årsopgørelser. Det skyldes, at mange af de automatiske indberetninger gør, at årsopgørelserne er rigtige, men det kan også være fordi, en del borgere ikke husker at udnytte alle deres skattefradrag. Det skriver revisionsvirksomheden, BDO, i en pressemeddelelse.
”Som privatperson skal man huske, at man faktisk selv har pligt til at gennemgå, at de automatiske indberetninger, der er lavet, er korrekte. Og så kan man jo samtidig ligeså godt huske at tjekke, at man har fået alle fradrag med. Alligevel hører vi tit om folk, der glemmer økonomiske forhold som transport, brug af håndværkere og så videre,” siger Morten Svensson, der er partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Odense.
BDO har netop udviklet en online test, hvor du nemt kan få et overblik over 12 fradragsmuligheder, som danskerne ofte glemmer.
”Vi har lavet fradragstesten for at hjælpe danskerne med at undgå, at de betaler mere i skat, end de reelt er forpligtet til. Med fradragstesten kan folk nemt og hurtigt se, om de går glip af fradrag, ” siger Morten Svensson.
Testen er gratis og kan findes på www.fradragstesten.dk. Hvis man finder ud af, at man er eller har været berettiget til fradrag, som man ikke har fået indberettet, så er det heldigvis ikke nogen katastrofe.
”Man kan rette i sine årsopgørelser tilbage til 2012 i TastSelv. Så hvis man spotter nogle områder i testen, man ikke har fået fradrag for, så kan der være god økonomi i at gennemgå tallene - også selvom de ikke lige er fra 2015,” lyder det fra Morten Svensson.

Publiceret 17 March 2016 16:00