2015 blev et rigtig skidt år for FC Fredericias økonomi, der endte med et underskud på 2,5 millioner. Men klubben tror på en kapitaludvidelse. Arkivfoto

2015 blev et rigtig skidt år for FC Fredericias økonomi, der endte med et underskud på 2,5 millioner. Men klubben tror på en kapitaludvidelse. Arkivfoto

FC Fredericia:

Underskud på 2,5 millioner kroner

Klubben er gået i gang med at genoprette økonomien

2015 blev et rigtigt skidt år for FC Fredericias økonomi. Regnskabet viser et samlet underskud på 2,5 millioner kroner.
“Det er selvfølgelig yderst utilfredsstillende,” siger det fra FC Fredericias bestyrelsesformand, Morten Rahbek.
Det store minus skal ses som et resultat af sportslige problemer i sær i begyndelsen af 2015.
FC Fredericia var efter en lang række af nederlag særdeles nedrykningstruet, og derfor blev der skiftet ud på trænerposten og tilført spillertruppen ekstra ressourcer - altsammen tiltag, som kostede mange penge.
“Vi gjorde alt for at undgå nedrykning. Vi stod med en helt unaturligt skadesplaget trup og var nødt til at tilføre yderligere ressourcer, hvis vi skulle overleve i 1. division. Derudover fik vi tilknyttet Peter Sørensen i de sidste ni kampe i foråret. Vi fik heldigvis reddet os fra nedrykningen,” siger Morten Rahbek.
Nedrykning ville have haft endnu værre konsekvenser for økonomien, vurderer han.
Den dårlige placering i tabellen betød, at flere af de normale indtægtskilder svandt ind - eksempelvis tv-penge, der var væsentligt mindre end budgetteret.

Minus 870.000 kroner

Det negative regnskab sender FC Fredericias egenkapital ned på minus 870.000 kroner. Og det sender klubben på jagt efter penge.
“Vi er allerede i fuld gang med at lave en kapitaludvidelse, så vi kan få reetableret egenkapitalen hurtigst muligt. En sund økonomi og balance i regnskabet er en af grundstenene i FC Fredericia, så det arbejder vi målrettet på at få genoprettet,” siger bestyrelsesformanden i en pressemeddelelse.
Morten Rahbek tror på, at kapitaludvidelsen vil lykkes, og at der også fortsat kan drives fodbold på fuldtidsniveau i Fredericia.
“Det er vigtigt at slå fast, at FC Fredericia fortsat vil være en del af dansk topfodbold. Der er dermed ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt man i fremtiden kan komme til topfodbold på Monjasa Park - det kan man allerede på søndag mod Næstved,” siger han.

null

Publiceret 17 March 2016 13:45