Mode er i dag et af danmarks vigtigste eksporterhverv, som nyder anerkendelse i størstedelen af verden. Arkivfoto.

Mode er i dag et af danmarks vigtigste eksporterhverv, som nyder anerkendelse i størstedelen af verden. Arkivfoto.

Dansk mode kan blive verdens mest bæredygtige

En position branchen kan miste, hvis ikke landets politikere støtter op

I sidste uge afholdt Dansk Mode & Textil i samarbejde med Designskolen Kolding og Kopenhagen Fur konferencen Bæredygtig mode – Bæredygtig Bundlinje i Folketingets Fællessal på Christiansborg for at sætte fokus på det arbejde, som branchen, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne gør for at styrke bæredygtigheden og CSR-arbejdet i dansk mode. Konferencen efterlod et soleklart budskab: Branchen gør selv et enormt arbejde, men skal Danmark være verdensførende inden for bæredygtig mode kræver det politiske initiativer, fortæller Designskolen Kolding i en pressemeddelelse.
“Udviklingen i disse brancher har været drevet af stor offentlig støtte til forsknings- og udviklingsarbejde. Derfor skal der også lyde en kraftig opfordring til Christiansborg om at støtte endnu mere op om en bæredygtig udvikling inden for mode- og tekstilområdet. Der er brug for lige så målrettede forsknings- og udviklingsinitiativer her, som vi har set på energi og økologiområdet, hvis vi for alvor skal lykkes, siger Elsebeth Gerner Nielsen, rektor på Designskolen Kolding.
Hun understreger, at branchen også selv skal erkende potentialet, og glæder sig i den sammenhæng over de mange gode initiativer, som allerede er sat i søen.

Publiceret 23 March 2016 14:00