Flere danske ledige kommer i job på Danish Crown-slagteriet i Blans.

Flere danske ledige kommer i job på Danish Crown-slagteriet i Blans.

Flere danskere i job på slagteriet

Målrettet indsats skaffer flere ledige i arbejde på Danish Crown

Danish Crown og Sønderborg Kommune har gennem de seneste år hjulpet hinanden med at få ledige danskere i arbejde på slagteriet i Blans. De seneste to år er omkring 80 ledige kommet i fast arbejde.
Tidligere har Danish Crown selvom stået for rekrutteringen, men det var svært, fortæller fabriksdirektør Ole Carlsen:
"Tidligere har vi haft problemer med at få fyldt pladserne med danskere, og i stedet været nødsaget til at ansætte folk fra eksempelvis Østeuropa og Tyskland. Men det har Jobcenteret hjulpet med. Dem, vi ansætter i dag, bor i Danmark."
Det glæder Jan Prokopek, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune:
"Vi har en forpligtelse over for de danske ledige, som gerne vil i arbejde. De skal hjælpes bedst muligt. Men derudover har det jo også en betydning samfundsmæssigt, at vi holder udgifterne til offentlig forsørgelse nede, samtidig med at jobs og skatteindtægter bliver her i Sønderborg. Så vi er rigtig glade for samarbejdet med Danish Crown."

Holdtræning

Ordningen med at sende ledige i holdtræning på Danish Crown har eksisteret i omkring to et halvt år. Det foregår på den måde, at Jobcenteret står for visitationen blandt de ledige og sætter et hold - Danish Crown oplærer og ansætter.
"Det er vigtigt for os, at dem, der kommer herud, har en god fysisk og gerne vil det her job. Det sikrer Jobcenteret, og på den måde sparer vi en masse tid og viden på rekruttering, ligesom vi får nogle dygtige, engagerede mennesker ansat," forklarer Ole Carlsen.
De seneste to et halvt år har der minimum kørt to store hold med 16 kursister om året plus 3 mindre hold med fire til seks personer. I alt er omkring 80 ledige kommet i fast arbejde.
"Det er jo et super flot resultat. Hver gang, der kommer én ud af offentlig forsørgelse, er det en succeshistorie. Det har stor betydning - ikke bare samfundsmæssigt, men jo også for den enkelte ledige," siger Petter Astrup, næstformand i arbejdsmarkedsudvalget.
På slagteriet i Blans har de fornyligt også kørt et hold kun med flygtninge. Men som udgangspunkt er kriterierne for at komme med på et hold gennem jobcenteret, at man kan tale og forstå dansk og har en god fysik.
Konceptet med ledige i hold er fortrinsvist rettet mod store virksomheder, der kan håndtere at lære mange op på én gang. I Sønderborg gælder det primært Sitel, IP Nordic og Danish Crown.

Publiceret 23 March 2016 10:47