Påske i Den Fynske Landsby

Skærtorsdag begynder sæsonen i Den Fynske Landsby med masser af påskesjov og gensyn med landsbyens dejlige dyr.
Kokkepigerne byder indenfor i køkkenet på Præstegården, hvor de tilbereder traditionel påskemad. På Torupgården farves påskeæggene, så de kan pynte i vinduerne og senere gives som en del af lønnen til folkene på gården.
I den gamle smedje slår smeden slår løs med hammeren og fortæller om de gamle arbejdsmetoder.
Uldkonerne har travlt med at forarbejde uld fra fårene og fortælle om at karte, spinde, strikke og væve.
Og ølbryggerne fortæller om håndbrygningens kunst og byder på smagsprøver.
På forårets særudstilling 'Historien om gåsen' er der fokus på gåsen som husdyr og dens betydning for mennesker i 1700- og 1800-tallet.
Anden påskedag står den på kæpheste, kvashugning og brændekløvning, når Motor -og Veterantraktorklubben Fyn viser motorer og traktorer fra 1950'erne frem.
Tid: 24.-28/3 kl. 10-17
Sted: Sejerskovvej 20, Odense S

Publiceret 23 March 2016 16:00