Vejle lever ikke op til skolevision

Vejle Kommunes folkeskoler får dårlige placeringer i undersøgelse

Af
Af Sara Skovhave

?Kommunens vision om at have landets bedste folkeskoler er blot en floskel. Det siger formand for Børne- og Familieudvalget Dan Skjerning (S) oven på en undersøgelse fra Søndagsavisen, der bygger på nye tal fra Undervisningsministeriet.
Den viser, at kommunens skoler klarer sig dårligt.
”Jeg synes da, at det er for træls. Jeg vil i hvert fald gerne have hævet den nederste tredjedel. Men det er kun en vision, at vi skal have landets bedste folkeskole. Det er floskler,” siger formand Dan Skjerning.
Smidstrup-Skærup Skole er den skole i Vejle Kommune, der klarer sig dårligst i undersøgelsen. Den kommer ind på en 723. plads ud af de 770 folkeskoler, der er med i undersøgelsen.
Alligevel mener Lance Luscombe, skoleleder på Smidstrup-Skærup Skole, at skolen er en af landets bedste.
”Socialt har vi en rigtig god skole, der fungerer. Vi er en skole, der løfter rigtig mange børn. Fagligt har vi nogle udfordringer, vi skal tage hånd om,” siger Lance Luscombe.
I 2015 brugte Vejle Kommune 5.011 kroner mindre pr. folkeskoleelev sammenlignet med landsgennemsnittet.
”På min skole vil det svare til næsten fire lærerstillinger. Selvfølgelig vil det gøre en forskel, ” siger skoleleder Lance Luscombe.
Ifølge byrådsmedlem Lasse Bak Egelund (EL) skal der tilføres flere penge, hvis kommunen skal leve op til sin vision om at have de bedste folkeskoler.
”Det er fuldstændig urealistisk og et unfair pres at lægge på folkeskolerne i Vejle, at de skal være landets bedste folkeskoler, når de ikke får midlerne til det.”

Top 3 i Vejle Kommune

De tre bedste skoler ifølge undersøgelsen:
Firehøjeskolen, Kirkebakkeskolen og Vinding Skole.

Publiceret 23 March 2016 15:00