Team Esbjerg:

OL, EM og Champions League lokker

Team Esbjergs landsholdsspillere befinder sig efter alt at dømme over for en historisk travl sæson med deltagelse i OL i Brasilien, EM i Sverige og for første gang i klubbens historie, gruppespillet i Champions League.
Norge og Holland er EM-klar, og Danmark bør ikke få problemer med at kvalificere sig i de to resterende kampe mod Tyrkiet og Portugal. Sverige er værtsland for EM-slutrunden i perioden 4.-18. december, og dermed vil samtlige fire nationer med landsholdsspillere fra Team Esbjerg deltage. Den nye Team Esbjerg-spiller, Lærke Møller, er en stærk kandidat til det danske landshold.  
Norge, Holland og Sverige er ligeledes klar til OL-turneringen i Rio de Janeiro i august efter sikre sejre til de to sidstnævnte nationer i de afgørende kampe i weekenden. Danmark havde derimod ikke klassen til at kvalificere sig mod Rumænien og Montenegro i Aarhus.
Team Esbjerg synes også på vej mod gruppespillet i Champions League (CL). Det europæiske håndboldforbund, EHF, har besluttet at tildele de to nationer med den højeste koefficient for klubhold, Ungarn og Danmark, en ekstra direkte plads. Det er op til Dansk Håndbold Forbund at udmønte beslutningen nationalt, og går det som tidligere, vil pladserne tilfalde de kommende danske mestre og vinderen af grundspillet i Primo Tours Ligaen.
Såfremt det sidste bliver tilfældet, vil Team Esbjergs sidste hjemmekamp lørdag mod Ringkøbing Håndbold få en særlig betydning. Med en sejr vil holdet for anden sæson i træk kunne sikre sig førstepladsen i grundspillet, idet holdet er bedre indbyrdes end FC Midtjylland, der har to point færre og i så fald ikke vil kunne indhente Team Esbjerg i sidste spillerunde.
CL-gruppespillet vil indebære seks kampe i oktober og november, altså oven på OL i august og før EM i december. Hertil kommer klubkampe og kampe i landspokalturneringen, Santander Cup.
Flere Team Esbjerg-spillere havde fremtrædende roller i de afgørende kampe om kvalifikation til et af sæsonens helt store mål, OL. Laura van der Heijden blev hollandsk topscorer med fem mål på syv forsøg, da Holland fulgte op på sejren over Frankrig ved VM i Danmark i december og slog franskmændene med 24-17 i på deres hjemmebane i Metz. Estavana Polman bidrog med tre mål. De øvrige hollandske sejre var over Japan og Tunesien.

Publiceret 23 March 2016 06:00