Regningen fra elselskabet kan blive noget dyrere for erhvervsdrivende, hvis ikke CVR-nummeret står anført på fakturaen.

Regningen fra elselskabet kan blive noget dyrere for erhvervsdrivende, hvis ikke CVR-nummeret står anført på fakturaen.

Mere administration til erhvervslivet

Firmaer skal tjekke fakturaen fra elselskabet, ellers ryger fradraget

Som om der ikke var arbejde nok med administration, bliver der nu yderligere arbejde for de selvstændige erhvervsdrivende, fortæller revisionsaktieselskab BDO i en pressemeddelelse. Med virkning fra fredag den 1. april er det kun muligt for momsregistrerede virksomheder at få fradrag for elafgift, hvis det elselskab, som virksomheden er kunde hos, har husket at påføre den selvstændigt erhvervsdrivendes CVR-nummer på fakturaen.
De nye regler kommer i forlængelse af tidligere krav om, at leverandøren også skal oplyse om størrelsen af det el-afgiftsfradrag, som køberen kan opnå, hvis elektriciteten anvendes til såkaldte procesformål.
“SKAT skriver i sin juridiske vejledning, at det er købers ansvar at få anført CVR-nummer på fakturaen fra el-leverandøren, men opgaven med at få påført CVR-nummer ligger i den sidste ende naturligvis hos leverandøren. El-leverandøren skal i de fleste tilfælde rette sit faktureringssystem til, og i denne forbindelse vil leverandøren nok automatisk bede sine kunder om at oplyse nummeret,” forklarer Henrik Paulsen, revisor fra BDO i Kolding
Men de nye regler har endnu et tvist. Kravet om CVR-nummer kommer efter alt at dømme også til at gælde i de tilfælde, hvor lejere køber elektricitet af ejendommens ejer. Det er nyt, og det kan en lejer derfor af gode grunde ikke være opmærksom på.
”Husk altid at tjekke fakturaerne, når du køber el-leverancer, især når vi kommer efter den 1. april 2016. Det er mit bedste råd i denne forbindelse,” afslutter Henrik Paulsen.

Publiceret 26 March 2016 20:30