Formålet med musikprojektet er at skabe en tryg, hyggelig og uforstyrret atmosfære. Og så giver det oven i købet plus på den danske sprogkonto for de voksne.

Formålet med musikprojektet er at skabe en tryg, hyggelig og uforstyrret atmosfære. Og så giver det oven i købet plus på den danske sprogkonto for de voksne.

Børn:

Babyrytmik på Modtagecentret hitter

Musiklærerne Helene Appel og Mette Kirkegaard har startet en musikalsk legestue for Modtagecentrets børnefamilier

Af
Mette Henriksen

Der var ikke langt fra tanke til handling, da klaverlærer på Haderslev Musikskole, Helene Appel, fik idéen om at tilbyde et babyrytmehold for voksne og børn på Modtagecentret i Haderslev.
“Da jeg i forvejen er frivillig på Modtagecentret, og vi begge beskæftiger os med musik i vores hverdag og ved, hvilken særlig effekt musik har på sindet, var det oplagt at gå sammen om et musikprojekt,” fortæller Helene Appel, der har allieret sig med sin kollega Mette Kirkegaard på guitar og tromme.
“Vi synger sange, heriblandt “Se min kjole” og “Vi skal med toget ud på landet”, hvor vi fortæller om dyrene på landet. Til sangene laver vi bevægelser, leger med tørklæder, blæser sæbebobler og rasler med rasleæg. Og selvom vi spiller børnesange og bruger legetøj til det rent visuelle, så er oplevelsen lige så meget for forældrenes, som for børnenes skyld, da de voksne også lærer rigtig meget dansk af sangene,” tilføjer Helene Appel, som oplever en kæmpe glæde og interesse for det nye tiltag.
“Da vi startede i forrige uge blev vi mødt af en stor glæde, og selvom sangene var helt nye for alle, sang de allerede med. Nogle af forældrene spurgte straks om, hvornår vi ville komme igen.”

Tryghed og hygge

Formålet med musikprojektet er at skabe en tryg, hyggelig og uforstyrret atmosfære, hvor børnenes sanser og motorik stimuleres.
“Derudover vil vi skabe mulighed for nærvær mellem forældre og barn og mellem børnene. Babyrytmik er tænkt som et afbræk fra hverdagen på Modtagecentret. Vores erfaringer viser os, at man hurtigt kan glemme tid og sted, når man fordyber sig i musikken, og vi vil netop give forældre og børn fred og ro til at nyde samværet med hinanden,” slutter Helene Appel, der som frivillig oplever at hun får utrolig meget igen.
“Jeg har aldrig før mødt så meget taknemmelighed, som blandt beboerne på Modtagecentret. Det er helt fantastisk at opleve” slutter hun.

Publiceret 26 March 2016 10:00