Optakt:

Team Esbjerg rækker ud efter store mål mod Ringkøbing

Team Esbjerg kan indfri et af sæsonens første store mål, at vinde grundspillet i Primo Tours Ligaen, i lørdagens hjemmekamp mod Ringkøbing Håndbold.
Afhængig af, hvad Dansk Håndbold Forbund beslutter, kan også et endnu større mål være en realitet med en sejr mod bundholdet. Det europiske håndboldforbund, EHF, har tildelt Danmark en ekstra direkte plads i Champions League, og ud over de kommende danske mestre tilfalder den formentlig vinderen af grundspillet.
"En Champions League-plads er, hvad vi har kæmpet for i de seneste sæsoner, og i forhold til at skulle forsøge at opnå den i en svær kvalifikation i Rumænien er det et andet perspektiv at kunne klare det i en hjemmekamp mod Ringkøbing Håndbold. Derfor imødeser vi naturligvis med spænding, hvad DHF når frem til," siger Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen.
Team Esbjerg vandt mellem jul og nytår med 37-24 i det første opgør i Ringkøbing, og selv om vestjyderne har fået flere nøglespillere tilbage fra skader, bør bundholdet ikke blive nogen hindring. Lars Frederiksen koncentrerer sig om, hvordan hans egne spillere er kommet igennem en periode med op til fem EM- og OL-kvalifikationskampe for fire landshold.
"Vi har haft seks spillere af sted til vigtige landskampe og har stort set ikke været samlet i tre uger før tirsdag i denne uge. Derfor er det spændende, hvor vi står. Når det er sagt, er vi glade for at have så mange dygtige spillere, og de skal have klassen til at kunne lægge landsholdsopgaverne bag sig og sikre førstepladsen i grundspillet," siger Lars Frederiksen.
Den danske landsholdsspiller, Stine Bodholt Nielsen, brækkede højre lillefinger kort ind i Danmarks første OL-kvalifikationskamp mod Rumænien og er ude i nogle uger endnu. Til gengæld har fløjen Susanne Kastrup Forslund deltaget i de seneste træninger og forventes klar.
Den sidste OL-kvalkamp mod Uruguay gav debut til Ringkøbings Mia Biltoft, der er en af flere talentfulde unge spillere på holdet. Topscorerne Mathilde Neesgaard og Michelle Brandstrup samt Sofie Blichert-Toft har på skift været ude med skader, og playmakeren Cecilie Mørch Hansen er først klar til næste sæson. 
Team Esbjergs trup til kampen i Primo Tours Ligaen mod Ringkøbing Håndbold lørdag den 26. marts kl. 16.00 i Blue Water Dokken: 
Målmænd: Emily Stang Sando og Filippa Idéhn
Venstre fløj: Susanne Kastrup Forslund og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest
Streg: Rikke Zachariassen og Ulrika Toft Hansen
Bagspillere: Laura van der Heijden, Estavana Polman, Jenny Alm, Betina Riegelhuth og Ida Bjørndalen.

Publiceret 26 March 2016 11:00