Det gælder om at køre ordentligt i Hejsager. Nu bliver farten synlig.

Det gælder om at køre ordentligt i Hejsager. Nu bliver farten synlig.

Trafik:

Fokus på hastighed i Hejsager

Snart bliver farten meget tydelig for bilisterne, som kører gennem Hejsager

Snart bliver det meget tydeligt for bilisterne, som kører gennem Hejsager, om de overholder hastighedsgrænsen på 50 km/t.
Haderslev Kommune opsætter tre faste fartdisplays i Hejsager by, som skal være med til at sænke farten gennem byen. Samtidig er den lokale hastighed på 60 km/t på Hejsagervej fjernet, så nu er det byskiltet, der gælder. Og det betyder som bekendt, at når man som trafikant har passeret byskiltet, skal hastigheden være nede på max. 50 km/t.
”Derfor skal der også lyde en opfordring specielt til de lokale trafikanter – vær nu opmærksom på, at det ikke længere er tilladt at køre 60 km/t gennem Hejsager. Det vil være så ærgerligt at indkassere en fartbøde for at køre med en hastighed, man faktisk mente var tilladt. Så vær opmærksom og lad være med at køre på rygraden. Den undskyldning godtager Politiet nemlig ikke, hvis man ryger i en fartkontrol,” siger Sonja Svendsen, Trafiksikkerhedsmedarbejder i Haderslev Kommune.
Beboerne i Hejsager har gennem flere år gjort opmærksom på, at de følte sig generet af høj hastighed på de gennemkørende trafikanter. Mange trafikanter, der kører gennem Hejsager er gæster til campingpladserne i området, og selv en mindre hastighedsoverskridelse kan virke voldsom på omgivelserne, når det sker med en stor campingvogn som påhæng.
Opsætning af faste fartdisplay i Hejsager er et led i indsatsen mod høje hastigheder i byer med gennemfartsveje.

Publiceret 26 March 2016 07:00