Fem nye projekter på vej takket være LAG

Tapet, turister, galleri og gang i forsamlingshusene er kodeordenen for de projekter der nu kan se frem til økonomisk hjælp fra LAG Randers- Favrskov
 
Projekterne har en samlet sum på 4.511.016 kr, og LAG Randers-Favrskovs puljer finansierer 1.175.000 kr. Derudover indgår der frivilligt arbejde, egen finansiering og andre fonde/puljer i den samlede sum.
Tre af projekterne har en direkte jobskabende effekt og det er håbet at der skabes tre-fire fuldtidsarbejdspladser.
Derudover er der givet tilsagn til Voldum og Lem forsamlingshus som vil arbejde med at sikre de gode rammer omkring aktiviteter i landdistriktet.
 
Nye projekter
Et af projekterne er udvidelse af Galleri Molevit ved kunsthåndværker Pia Bodil Andreasen
Hun har et budget på 430.042 kr til Galleri udvidelse og etablering en ny indgang og et handicaptoilet. De nye muligheder vil øge omsætningen, og faste åbningstider vil give flere besøgende, og bibeholde en arbejdsplads. Hun har fået 150.000 kr til projektet.
Projektet "Udvikling af bæredygtige fællesskaber i vores landsby” er titlen på Lem Forsamlingshus´ projekt. De har et budget på 1.658.246 kr. hvoraf de 100.00 skal financieres af frivilligt arbejde. Man ønsker at oprette bl.a. en borgercafe og en børne-unge cafe. Det har været for omkostningstungt at holde huset åbent, men der er meget stor interesse for at starte nye aktiviteter.
LAG puljen uddeler 50.000 kr til projektet og Randers Kommunale LAG pulje 250.000 kr
Derudover søger forsamlingshsuet andre fonde.
My Wall design er et projekt under OneStop Media ved Ole Højgaard. Han har et budget på 150.000 kr, hvor han ønsker at søge licens til et online indretningskoncept, hvor man kan designe og bestille personligt tapet m.v. En del markedsføring. Opstart i hjemmet med ønske om at etablere fysisk butik i Langå med en-to ansatte.
LAG puljen har givet 75.000 kr.

Generalforsamling

Der er generalforsamling i LAG Randers-Favrskov mandag 11. april kl 19. Generalforsamlingen afholdes på Ådalen Retræte ved Ålum, hvor en storstilet opgradering af køkkenet var det første LAG projekt i den nye LAG i 2015. Udover generalforsamling vil projektmagerne bag Ådalen Retræte fortælle om deres erfaringer med at søge LAG og gennemføre et projekt.

Dagsorden ifølge vedtægterne,. Man kan se mere på www.lagranders-favrskov.dk.

 

Kommende ansøgningsfrister i 2016: 20. april og 14. september.

 

Det tager tid at udvikle gode projekter derfor kan man allerede nu med fordel kontakte koordinator Mette Risager på 60795313 mr@lagranders-favrskov.dk for råd og sparring.

Publiceret 30 March 2016 10:00