Flere sjællandske elever får lærlingeplads

Et stigende antal sjællandske håndværkerelever får ifølge seneste tal en lærlingekontrakt i byggeriet. I alt er der tale om en fremgang på 8,5 procent i forhold til sidste år

I løbet af 2015 lykkedes det 881 elever fra EUC Nordvestsjælland, Selandia - CEU, EUC Sjælland og Roskilde Tekniske Skole at få en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed. Det er en fremgang på 69 elever eller 8,5 procent i forhold til året inden. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri på baggrund af tal fra Undervisningsministeriet.
"Virksomhederne tager meget gerne et stort ansvar i at uddanne fremtidens arbejdskraft. Men det er en nødvendighed, at der er opgaver at tage lærlingene med ud på. Efter finanskrisen så vi desværre, at mange håndværksmestre ikke havde ret mange opgaver at køre ud til om morgenen, men det er langsomt ved at ændre sig," siger Niels Moestrup, formand for Dansk Byggeri Sjælland.
Det er især indenfor tømrer- og malerfaget, at der er flere, der får en praktikplads. 35 flere tømrerelever fik en lærlingekontrakt i forhold til året før, mens malerne noterede sig en fremgang på 33 lærlingekontrakter svarende til hele 38,4 procent i forhold til 2014.
"Lige nu er der større opgaver som sygehusbyggeri, og der kommer også langsomt flere opgaver i parcelhuskvarterne, så forhåbentlig fortsætter det med at gå fremad, så der bliver plads til endnu flere lærlinge," siger Niels Moestrup.

Publiceret 30 March 2016 11:00