En planlægningsgruppe fra Sct. Clemens Kirke har planlagt en tur til Nordvesttyskland fra 24.maj til 2. juni, hvor alle interesserede er velkomne

En planlægningsgruppe fra Sct. Clemens Kirke har planlagt en tur til Nordvesttyskland fra 24.maj til 2. juni, hvor alle interesserede er velkomne

Kulturrejse til Tyskland

En planlægningsgruppe fra Sct. Clemens Kirke har, i samarbejde med Ans Rejser i Silkeborg, planlagt en tur til Nordvesttyskland fra 24.maj til 2. juni, hvor alle interesserede er velkomne - også selv om de ikke hører til Sct. Clemens Kirke
 
Første stop er kunstnerkolonien Worpswede og derfra til Bremen. Dagen efter ser deltagerne lidt på den gamle hansestad, før der køres til Kalkriese - det sandsynlige sted for det største slag Hermann- eller Varusslaget i år 9 e.Kr. mellem romerne og germanerne. Der er et moderne museum på stedet. Derefter køres videre til den gamle muromkransede hansestad Soest, hvor der er tre overnatninger.
Soest bliver udgangspunkt for flere ture, først til  bjergområdet Sauerland med udsigter, opdæmmede søer og hyggelige landsbyer, og dagen efter til domkirkebyen Paderborn, men også med et museum om nazismens uhyggelige ideologi på borgen Wewelsburg.
På vej til Marburg, hvor der er to overnatninger, køres endnu engang ind i Sauerland med stop i Bad Berleburg, hvor deltagerne skal se prinsesse Benediktes og prins Richards slot og byen med huse belagt med skifer i flotte mønstre.
Marburg i Hessen er en gammel universitetsby og et af hovedcentrene for den lutherske reformation. Byens stejle bindingsværksgader fører op til slottet, hvor der nu er museum. En af Tysklands tidligste og smukkeste gotiske katedraler er Elisabethkirche.
Fra Marburg går turen atter nordpå gennem brødrene Grimms eventyrland til Höxter, hvor der er en overnatning. Uden for byen er Kloster Corvey, Nordtysklands ældste kloster fra 822 og senere fyrsteslot. Det var herfra Ansgar i år 826 rejste til Danmark og Sverige for at kristne vikingerne. Det store klosterkompleks står på Unescos verdensarvsliste.
Herefter går turen til den gamle hansestad Stade. På vejen besøges en kirke i den lille by Isenden med et væld af romanske kalkmalerier og et industrimuseum i et gammelt glasværk i Gernheim ved Weser.
Stade er en hansestad ved Elben, en gang lige så mægtig som Hamburg, i dag en lille fin by. Her skal deltagerne på kanalrundfart og en tur ud i det store frugtområde Altes Land. Den sidste rejsedag sejles over Elben og på hjemvejen besøges den historiske by Rendsborg.

Dagsprogram med nærmere praktiske oplysninger kan hentes i Sct. Clemens Kirke og ved henvendelse til Susanne Gregersen sgr@sct-clemens.dk, tlf. 87 12 41 15 eller til Sven Aage Jensen, sven.aage.jensen@webspeed.dk, ligesom man kan tilmelde sig turen ved til Sven Aage Jensen.

Publiceret 30 March 2016 12:00