Den gamle Sct Jørgens Skole har været gennem en omfattende forvandling og er nu indstillet til Renover Prisen 2016. Foto: Martin Schubert

Den gamle Sct Jørgens Skole har været gennem en omfattende forvandling og er nu indstillet til Renover Prisen 2016. Foto: Martin Schubert

VUC Syd indstillet til pris

Blandt over 170 andre projekter fra hele landet er VUC Syd i Sønderborg indstillet til Renover Prisen 2016

Af
Af Svend Mikael Larsen

Sønderborg er endnu engang hjemsted for et mønstereksempel på moderne renovering, lyder det fra nomineringsudvalget bag Renover Prisen, som denne gang har indstillet VUC Syd, der som bekendt har til huse i den gamle Sct Jørgens Skole fra 1937.
Skolebygningen på Løkken har gennem en omfattende renovering forvandlet sig til en moderne uddannelsesinstitution for studerende i alle aldre og fra alle kulturer og samfundslag. Åbne fællesrum, nye udendørsområder og glaspartier i tilbygninger og ankomstfacade markerer den åbenhed, som institutionen ønsker at signalere, og den fremtrædende placering gør VUC Syd til en levende del af bybilledet og omgivelserne, lyder bedømmelsen.

Med helt fremme

Renoveringsprojektet skulle ifølge udvalget være med helt fremme i feltet om at blive Danmarks bedste renovering 2016. Men konkurrencen har aldrig været hårdere end i år, forlyder det. Flere end 170 projekter fra hele landet er blevet indstillet til prisen.
”Vi har oplevet en stigende interesse gennem prisens levetid, og det er positivt, at udviklingen ser ud til at fortsætte. Det lover godt for fremtiden, og det viser kvaliteten og virkelysten i dansk renovering,” siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania, der sammen med GI står bag Renover Prisen, som nu skal uddeles for fjerde gang.

Nomineringsudvalget roser bl.a. VUC Syds åbne fællesrum. Foto: Martin Schubert

Nomineringsudvalget roser bl.a. VUC Syds åbne fællesrum. Foto: Martin Schubert

Et forbillede

”Det er vigtigt at kunne vise de gode eksempler. Hvis vi skal inspirere endnu flere til at renovere fornuftigt og nytænkende, har vi brug for de forbilleder, som findes i hele landet”, siger Lars Axelsen, adm. direktør i GI.
Frem til medio juni vil et nomineringsudvalg vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke fire-seks projekter, der skal nomineres til Renover prisen 2016. Vinderen kåres ved en prisfest i september 2016.

Publiceret 30 March 2016 15:15