Et nyt ansigt er kommet med i Hit med 80’erne, og hun hedder Marianne Lewandowski.

Et nyt ansigt er kommet med i Hit med 80’erne, og hun hedder Marianne Lewandowski.

Er du klar:

Billetter til Hit med 80'erne sættes til salg

De to Hit med 80'erne koncerter på Tobakken den 4. og 5. november, som de sidste mange år har været udsolgt på kort tid, bliver sat til salg mandag den 4. april kl. 10.00.
Koncerterne plejer at være lidt af et tilløbsstykke, og mon ikke det også bliver det i år, hvor man i øvrigt har fået et nyt ansigt med, nemlig Marianne Lewandowski.
Der er magi i luften…det mente Halberg-Larsen i hvert fald i 1983. Siden er det nummer blevet en af en lang række udødelige, danske 80'er-sange.
Dengang, i 80'erne, forudså ingen, at sangene fra Tøsedrengene, Rocazino, Dodo & The Dodo's, RayDeeOhh, News, Nanna, Danseorkestret, Back To Back og alle de andre ville kunne fylde spillestederne i Danmark 30 år efter.
Men det kan de. Faktisk er sangene fra det, der viste sig at være den danske rocks guldalderårti, mere populære end nogensinde.
Det ved de alt om i Hit med 80'erne. Det danske band, der i snart 25 år har hyldet netop sangene, kunstnerne og komponisterne fra Poul Schlüters og Preben Elkjærs årti.
Schlüter forsikrede, at der ikke var fejet noget ind under gulvtæppet. Og Preben Elkjær brændte, med hul på buksebagen, straffespark mod Spanien ved EM i 1984. Imens gik det danske samfund gennem kartoffelkur og kold krig i pastelfarvede habitjakker og Ecco-sko.
Hit med 80'erne har i mange år turneret land og rige rundt med sangene fra dengang på sætlisterne. I starten med små klubber og cafeer på CV'et. Siden med licens til fællessang på en perlerække af Danmarks største spillesteder. Med udsolgte koncerter år efter år. Også en lang række store festivaler og open air-arrangementer har haft besøg af Hit med 80'erne.
På scenen har en række af de danske 80'er-ikoner hist og her gjort orkestret selskab som gæstesolister. Peter A.G., Anne Dorthe Michelsen, Søs Fenger, Nanna, Steffen Brandt og Morten Remar er blot nogle af de fine navne, som af og til har stukket hovedet inden for.
Hit med 80'erne spiller ikke nødvendigvis sangene fuldstændig, som de lød på vinylet dengang. Overraskende medleys opstår, små tekst-temaer sættes sammen. Alt sammen for så respektfuldt som muligt at fortælle historien om et årti, som måske nok er længe siden, men som for mange musikelskere fylder så meget i erindringen.
Slutresultatet er under alle omstændigheder det samme: Fællessang, glæde og måske endda en lille tåre i øjenkrogen hos den del af publikum, der pludselig kan huske lige akkurat dén gymnasiefest eller den første kæreste.

Hit med 80’erne er:

Annette Søgaard, vokal / kor

Ole Hansen, vokal / kor / akk. Guitar

Marianne Lewandowski, vokal / kor / percussion

Brian Bannerholt, guitar

Filip Winther, keyboards / kor

Jakob Pagaard, bas / kor

Kurt Nielsen, trommer

Publiceret 30 March 2016 14:00