Fodbold:

Asylansøgere skal spille opvisningkamp på Monjasa Park

ADP og FC Fredericia skaber event for asylansøgere i Fredericia

ADP og FC Fredericia indgik i slutningen af 2015 et nyt og tæt sponsorsamarbejde. Samarbejdet er en del af en større strategisk satsning hos ADP, hvor man ønsker at støtte op om sporten og kulturen i lokalsamfundet.
Det første projekt i samarbejdet bliver et arrangement for asylcentret i Fredericia, hvor cirka 30 asylansøgere bliver tilbudt et to-maåneders træningsforløb hos FC Fredericia og efterfølgende opvisningskamp på Monjasa Park. Projektet vil give asylansøgerne en afveksling i dagligdagen, samtidig med at de får et godt indblik i den danske foreningskultur.
Som afslutning på træningsforløbet skal asylansøgerne spille en opvisningskamp på Monjasa Park mod FC Fredericias U19-hold i forbindelse med FC Fredericias 1. divisionskamp mod AC Horsens den 1. maj.
“At udvise samfundsansvar og gøre en positiv indsats for vores omverden ligger dybt i vores DNA i ADP, og det er en del af målsætningen med arrangementet for asylansøgere. Vi har med vores sponsorat til FC Fredericia haft som mål at udvikle spændende aktiviteter sammen med FC Fredericia, og så er det en ekstra gevinst, at vi kan give byens asylansøgere en positiv oplevelse, så de får lidt afveksling i deres dagligdag på asylcentret”, siger Nils Skeby, CEO for ADP A/S.

To-måneders træning og opvisningskamp

Forberedelserne til kampen den 1. maj startede med et informationsmøde på asylcentret den 7. marts, hvor lederen af asylcentret sammen med ADP og FC Fredericia informerede asylcentrets beboere om projektet. Medarbejderne på asylcentret har i samarbejde med asylansøgerne allerede fundet cirka 30 spillere, som har lyst til at være med i projektet.
De 30 spillere har to træningspas, før de bliver delt op i to hold, som så skal spille imod hinanden i en udtagelseskamp den 12. april. Her vil FC Fredericia-træner Jesper Sørensen være til stede og udtage det endelige hold på 15 mand, som har yderligere to træningspas, før de skal op imod FC Fredericias U19-hold 1. maj.
“Da ADP foreslog et arrangement for asylcentret i Fredericia, var vi ikke i tvivl om, at det ville være et spændende projekt for klubben og for asylcentret. Vi har selv i nogen tid haft lignende arrangementer i støbeskeen, og at vi nu sammen med ADP kan realisere et projekt for asylansøgerne i Fredericia, er vi meget glade for”, siger Kasper Findahl, som er salgschef i FC Fredericia.
Også på asylcentret er der begejstring over, at ADP og FC Fredericia har taget initiativ til arrangementet.
“Vi er rigtig glade og positive over det. Det er godt, at der sker aktiviteter udenfor centret, så beboerne får et mere spændende indhold i deres hverdag”, lyder det fra Tarek Abdol-Hamid, som er aktivitetskoordinator og ansat på asylcentret i Fredericia.
Aktivering af borgerne
Fodboldkampen d. 1.maj bliver en oplevelse for hele Fredericia. Byens borgere og asylcentret bliver inviteret til at overvære kampen og i forbindelse med forberedelserne og træningen har ADP og FC Fredericia via Facebook aktiveret borgerne til at donere eventuelt aflagte fodboldstøvler til asylansøgerne.

Publiceret 30 March 2016 09:45