Optakt:

Alle tiders mest succesrige grundspil ender på Frederiksberg

Team Esbjerg afslutter onsdag aften på Frederiksberg et grundspil, der i flere henseender har været en stor succes. Blot to af 21 kampe er tabt, der er i snit scoret 30 mål pr. kamp, tilskuergennemsnittet nåede på hjemmebane nye højder med 1.917 tilskuere pr. kamp, klubben fører fairplay-listen – og sikrede sig i næstsidste spillerunde en førsteplads.
Grundspillets sidste modstander, København Håndbold, har sikret sig i Primo Tours Ligaen, men kan ikke nå slutspillet, uanset resultatet af kampen mod Team Esbjerg.
"Vi ønsker at fortsætte den stime af sejre, vi har været inde i, men vil for første gang også spare nogle af de spillere, der har fået meget spilletid på klubholdet og knoklet for deres landshold med EM- og OL-kvalifikation i tre uger. Derfor vil især de spillere, der er vendt tilbage fra graviditet og skader, få mere spilletid end sædvanligt," siger Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen.
Han hentyder til de to nye mødre, Ida Bjørndalen og Ulrika Toft Hansen, samt Maibritt Kviesgaard og Susanne Kastrup Forslund, som begge har skadesforløb bag sig. Desuden vil Maria Mose Vestergaard, der har fået fuld spilletid i sin fløjkollegas fravær, blive afprøvet på pladsen som playmaker.
"Formålet er at have så mange friske og tunede spillere som muligt til DM-semifinalerne i april. Vi vil bruge den uge, vi er gået ind i, helt anderledes end en normal kampuge. Ugen skal først og fremmest bruges til at få de spillere, der i en periode har haft begrænset mulighed for fysiske træningspas, tilbage i god fysisk form. Det samme vil stort set være tilfældet i næste uge, inden vi begynder at indstille os på den kommende semifinalemodstander," siger Lars Frederiksen.
Også et teambuilding-arrangement mandag den 4. april vil være med vægten på fysiske discipliner i et anderledes træningsmiljø, Maersk Training, der normalt arrangerer sikkerhedskurser for offshore-sektoren. Tre dage senere følger en pokalkamp i sjette runde af Santander Cup på udebane mod Hadsten SK fra 1. division. Første semifinalekamp bliver på udebane mod en endnu ikke kendt modstander lørdag den 16. april.
Team Esbjergs trup til kampen i Primo Tours Ligaen mod København Håndbold onsdag den 30. marts kl. 19.30 i Frederiksberg-Hallerne:
Målmænd: Emily Stang Sando og Filippa Idéhn 
Venstre fløj: Susanne Kastrup Forslund og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest
Streg: Rikke Zachariassen og Ulrika Toft Hansen
Bagspillere: Laura van der Heijden, Estavana Polman, Jenny Alm, Betina Riegelhuth og Ida Bjørndalen.

Publiceret 30 March 2016 11:00