Frimureriet på Fyn fejrer 225 års jubilæum

Danmarks største og næstældste Sankt Johanneslogen, Maria til de tre Hjerter, fejrer 225-års jubilæum, og arrangementerne kulminerer i april måned.
1. april åbner en særudstilling ”Maria til de tre Hjerter – en loge i Odense”, på Møntergården, Odense Bys Museer.
2. april afholdes reception i Frimurerlogen i Albanigade for frimurerbrødre med ledsagere og inviterede gæster. Ved denne reception uddeles 11 store donationer til velgørende og kulturelle formål.
3. april, som er selve jubilæumsdagen, afholdes en festgudstjeneste i Odense Domkirke kl. 14.
9. april er cirka 200 hjemløse inviteret til festmiddag i Frimurerlogen i Albanigade. Arrangementet afholdes i samarbejde med Kirkens Korshær, der fejrer sin 90-års fødselsdag.
25. juni er der i samarbejde med Odense Symfoniorkester arrangeret en koncertopsætning af frimureren Mozarts opera 'Tryllefløjten', der havde urpremiere i Wien i 1791 og dermed også kan fejre 225-års jubilæum i 2016.
Og på Folkeuniversitetet i Odense tager man også det frimureriske emne op ved en række forelæsninger over fem mandage fra 4. april til 2. maj, hvor foredragsholderne forsøger at besvare et grundlæggende spørgsmål: Hvad kan en frimurerloge tilbyde moderne mennesker i et højteknologisk og hyperkomplekst samfund med et utal af tilbud?
Sankt Johanneslogen, Maria til de tre Hjerter, i Odense blev stiftet 3. april 1791 af den daværende Provinsial-Stormester, Prins Carl af Hessen, der valgte at opkalde logen efter sin datter Marie Sophie Frederikke, der blev Danmarks dronning i 1808.

Publiceret 01 April 2016 14:00