Fyns Politi samler beredskabet

Beredskabet samles i én stor enhed, der rykker ud fra Odense og Svendborg, og flere landbetjentordninger lukkes

Den øverste ledelse i Fyns Politi har besluttet at ændre organiseringen af Fyns Politi. Målet er at sikre, at borgerne kan føle sig trygge i deres hverdag, og at Fyns Politi kan leve op til de mange krav, som blandt andet nye kriminalitetsformer og mange afgivelser af medarbejdere til grænserne og København, stiller. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Et af de områder, der skal styrkes i den nye organisering, er beredskabet.
Terrorhændelserne i København i februar 2015 og den massive tilstrømning af flygtninge betyder, at hele organisationen skal kunne rykke hurtigt og effektivt – også hvis der er brug for hjælp til at løse opgaver i en anden politikreds. Samtidig skal det akutte beredskab i kredsen være intakt, så borgerne kan føle sig trygge.
“Vi er nødt til at organisere os smartere og i større enheder, så vi kan levere det bedst mulige og det mest effektive politiarbejde til borgerne for de penge, vi har til rådighed. Derfor har vi som noget af det første sat fokus på vores beredskab, der i dag spredt ud på flere mindre afdelinger. Nu samler vi det i én stor enhed, der rykker ud fra Odense og Svendborg,” siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.
Ændringerne betyder samtidig, at landbetjentordninger i Gudme, Vester Skerninge, Broby og på Ærø bliver afviklet.

Publiceret 01 April 2016 17:00