Finalisterne Team Magenta i de hvide dragter og Team La Vida i de sorte dragter, samt Amalie fra Team Mellis.

Finalisterne Team Magenta i de hvide dragter og Team La Vida i de sorte dragter, samt Amalie fra Team Mellis.

GF Køge Bugts Grand-Prix hold til Eastercup

Påskelørdag deltog foreningens fire Grand-Prix for første gang i en international konkurrence.

Det var Greve trampolin og Gymnastik forening, der havde taget initiativ til at afholde et internationalt Æstetisk Cup i Danmark. 44 hold deltog, en stor del fra Danmark, men der var også deltagelse af hold fra Estland, Finland, Hviderusland og Færøerne. Æstetisk gymnastik er stort på Færøerne, så der var deltagelse fra 3 forskellige færøske foreninger.
Der blev konkurreret i tre børnekategorier, 8-10 år, 10-12 år og 12-14 år, samt junior og senior. Hele set-up'et var meget internationalt med velkomst og lodtrækning om startrækkefølgen fredag aften. Lørdag mødtes alle hold til Official Practice, hvor alle hold har prøvetid foran dommerne, der dog ikke bedømmer, men bare kigger. Efter dette var der tid til hår og make-up, inden den flotte præsentation af hvert hold.

Sygdom ændrede serien

Første hold på gulvet fra GF Køge Bugt var team Mellis i kategorien 10-12 år, de blev dog kort inden prøvetiden ramt af sygdom, så en gymnast måtte desværre tage hjem igen. Holdet brugte ventetiden på at ændre så meget, de kunne i koreografien. Det kunne ikke lade sig gøre at dække alle huller, men pigerne kørte en fin serie. Den kunstneriske karakter bar dog præg af manglen på en gymnast, men pigerne fik en fin karakter og kørte lige op med et af de udenlandske hold, som dog endte med af slå Mellis med 0,07 point. Næste hold, var Team Magna i kategorien 12-14 år. De kørte en virkelig flot serie, og fik en karakter, der var næste dobbelt så høj, som til den første æstetiske konkurrence de deltog i i november. Det blev desværre ikke til danske vindere i nogen af kategorierne, til trods for at Danmark har nogle meget dygtige hold.

Begge hold i finalerne

I junior og senior var der både en indledende runde og en finalerunde og begge Køgeholdene kvalificerede sig til finalerne. Det er en meget hård dag, da de kører deres serie for fuld skrue foran dommerne 3 gange.
Team Magenta i junior oplevede stor fremgang, da de forbedrede deres karakter, fra første æstetiske konkurrence med næsten 2 point. Seniorholdet, Team La Vida kørte også to flotte serier og kørte næsten lige op med et af topholdene fra 1. division i Grand-Prixkonkunkurrencerne, men måtte desværre se sig slået i finalen med marginaler.
Det var et flot arrangement, og en lang dag sluttede med en flot udmarch og medaljeceremoni med medaljer og pokaler. Junior og senior rækken blev vundet af den arrangerende forening fra Greve, Team Amelit i junior og Team Luna i senior – så der blev guld til Danmark.

Publiceret 01 April 2016 11:00