Kirsten Elley er ny chef for DR Syd. Foto: Helle Arensbak/DR

Kirsten Elley er ny chef for DR Syd. Foto: Helle Arensbak/DR

Ny DR Syd-chef er fra Gråsten

Kirsten Elley, der er vokset op i Kværs, er ny chef for DR Syd.

Den 53-årige Kristen Elley bliver den 1. juli ny chef for DR Syd i Aabenraa.
Hun er vokset op i Kværs ved Gråsten med en far fra det tyske mindretal og en dansksindet mor.
Kristen Elley har de seneste 26 år arbejdet for Morgenavisen Jyllands-Posten i København og Aarhus. Hun har blandt andet været forbrugerredaktør, finansjournalist, souschef på søndagsredaktionen og haft ansvaret for forsiden og 1. sektion samme sted. Senest har hun været magasinchef og navneredaktør på avisen.
”Nogen rendemaske er jeg jo ikke, men muligheden for at styrke Sønderjyllands stemme gennem interessant journalistik og gode historier kunne jeg ikke lade gå fra mig,” siger Kirsten Elley til dr.dk og uddyber:
”Sønderjyllands kulturhistorie står for mig som Danmarks absolut mest interessante og mangefacetterede. Før Berlin blev alles rejsemål, var det næsten obligatorisk, at landets ældste skoleklasser drog til Sønderjylland for at forstå, hvad den danske folkesjæl er rundet af, og hvad det vil sige at have en stærk identitetsfølelse. En identitet og selvforståelse, som også den dag i dag bliver næret af det udsyn - men også de spændinger og modsætninger på godt og ondt - som hører grænselandet til.”
DR Syd i Aabenraa står for P4 Syd og P4 Esbjerg, og afdelingen producerer desuden indhold til Danmarks Radios øvrige platforme.
Kirsten Elley afløser Inga Vind, der bliver ny direktør for TV 2 Østjylland.

Publiceret 01 April 2016 07:00