Aprilsnar:

Et par historier fra redaktionens mailboks

Af
Jonas Erboe

Det er 1. april. Det betyder, at det ikke er alt, man skal tage lige seriøst. Det gælder også for en nyhedsredaktion som os på Lokalavisen. En dag som i dag er mailboksen nemlig lidt anderledes, end den plejer. 
Eller, vi modtager i hver fald mails med "historier", der er lidt ud over det sædvanlige. Her kommer et par aprilsnareksempler:
Skoleelever i Jorns fodspor
Ja, et nyt skoletilbud fra Kunstmuseet i Vejle lader nu elever male ovenpå maleren Asger Jorns originale malerier. Det skriver Vejle Museerne i en pressemeddelelse. Kunsthistoriker og museumsinspektør ved Vejle Museerne Trine Grøne udtaler: 
”Jorns vision var at hylde kunstens store mestre ved på moderne vis at bygge videre på deres store kunst. Vi vil gerne give nutidens skolebørn mulighed for at hylde Jorn selv. Derfor søsætter vi et storstilet projekt, hvor eleverne selv skal modificere de originale Jorn-værker, men da vi kun har nogle få, bliver det gruppearbejde.”
Det ville i hvert fald være.... anderledes.
En anden historie fra 1. april lyder sådan her:
Vejles nye svømmehal bliver kun 47,98 meter lang
 
Og som forklaring lyder: En nyligt opdaget tinglyst servitut vedrørende jord- og adgangsforhold betyder, at det planlagte nye 50 meter bassin i DGI Huset kun kan blive 47,98 meter langt.
"Jeg beklager naturligvis de skuffede forventninger, som konsekvenserne af servitutten vil medføre," siger Kulturdirektør John Hansen, som bygherre på projektet. Han tilføjer:
"Men vi må fortsat huske på, at Vejle stadig får udvidet vandkapaciteten til trods for de få meter, banen bliver kortere."
Vi følger naturligvis udviklingen i vores mailboks.
 

Publiceret 01 April 2016 11:45