Musik:

Legehuset er fyldt med jazz

Claus Waidtløw, der til daglig underviser i både sammenspil og saxofon ved Syddansk Musikkonservatorium, har gennem de senere år etableret sig som en af landets førende komponister inden for rytmisk musik, hvilket blev slået fast ved Danish Music Awards i 2015, hvor han modtog prisen som Årets Danske Jazzkomponist.

Den blev givet for musikken på det dobbelt DMA nominerede album Playhouse, med bigbandet The Orchestra, og derfor har det været helt oplagt at sætte Claus Waidtløw i spidsen for forårets bigband-projekt på Syddansk Musikkonservatorium og lade det tage afsæt i musikken fra Playhouse.
Resultatet kan opleves på Café Ørsted den 1. april kl. 20.00, og udover musik fra det DMA-vindende album Playhouse, der grundet de fint afstemte strukturer og den suveræne instrumentation af anmeldere er blevet udråbt til at være et af de væsentlige stykker i den danske bigband-litteratur, vil Waidtløw og de medvirkende rytmiske studerende fra SDMK også spille et helt nyt værk, som Waidtløw har skrevet specielt til lejligheden.

Publiceret 01 April 2016 09:30