Optakt:

Energy kan sikre sig finalebilletten i aften

Med en overtidssejr på 4-3 sikrede Esbjerg Energy sig tirsdag aften holdets tredje sejr i Metal Ligaens semifinalerunde, hvor SønderjyskEs forsvarende danske mestre er modstanderen.

Sejren betyder, at vestjyderne skal sikre endnu én sejr, før kvalifikationen til finalerne er på plads. Omvendt skal sønderjyderne vinde de tre næste kampe, for at booke billet til finalerne.
Matchvinder blev Tyler Gron efter næsten et kvarters overtid. 
"Jeg fik pucken og overvejede, om jeg skulle forsøge at snyde den sønderjyske back for at komme tættere på målet. Men han stod lidt for langt fra mig, så jeg tog chancen og skød forbi skinnerne på ham. Det næste jeg så, var, at publikum sprang op i luften. Så selv om jeg ikke så pucken gå i nettet, vidste jeg der var mål, og det var en skøn følelse," fortæller den 26-årige canadier.

I det vestjyske mål var 20-årige Nicolaj Henriksen igen foretrukket og han leverede en ny flot indsats.
"Det er uden tvivl en sand fornøjelse. Det er det altid, når man vinder i slutspillet og især på hjemmebanen Granly Hockey Arena," fortæller den 194 cm høje målmand.
"Der var meget lidt forskel på de to hold. Og det var nok også derfor kampen gik i overtid, men det var vores tur til at vinde, selv om det kan være vanskeligt at forklare, hvorfor det netop gik sådan," griner den talentfulde målmand.

Fredag klokken 19.30 spilles så kamp fem i SE Arena i Vojens. Og serien er langt fra vundet endnu, pointerer cheftræner Mark Pederson.

"Nej, for der spilles jo bedst af syv kampe. En samlet sejr kræver fire sejre. Vi har bragt os selv i en fornuftig position ved at spille god ishockey. Vi fik en god start på tirsdags-kampen med Aaron Lees scoring efter 38 sekunder. Kampen bølgede frem og tilbage, som den ofte gør når to gode hold møder hinanden, og så udnyttede vi muligheden med Tyler Grons gode forsøg i overtiden," fortæller den 48-årige canadier og fortsætter: 

"Der er stor forskel på at skulle til Vojens med 2-2 i kampe og så en 3-1 føring. Det er indlysende for de fleste. Så først skal sejren nydes, og derefter skal vi lære det af de foregående kampe, som vi kan. Og så skal vi ellers være klar til endnu en svær kamp på en svær udebane."

Publiceret 01 April 2016 12:00