Henrik Hansen fra Køge er legoentusiast, og han er blandt udstillerne på Klodsfest 2016 i Rishøjhallen.(Foto: JCJ)

Henrik Hansen fra Køge er legoentusiast, og han er blandt udstillerne på Klodsfest 2016 i Rishøjhallen.(Foto: JCJ)

Stor legoudstilling i Rishøjhallen

På søndag bliver Rishøjhallen fyldt med rumstationer, togbaner, middelalderborge og meget andet, når Byggepladen – Danmarks LEGO Entusiastforening indtager hallen

Af
Martin Rasmussen

Der er plads til både store og små legoentusiaster i Rishøjhallen søndag den 24. april klokken 10-16. Her inviterer Byggepladen -Danmarks LEGO Entusiastforening inden for til Klodsfest 2016, og der bliver noget at kigge på for alle størrelser af barnlige sjæle.
"Vi fylder hele Rishøjhallen med alt fra en kæmpe rumstation til Middelalderkrige, moderne byer, togbaner og Rasmus Klump. Udstillerne vil være i hallen og er klar til at svare på spørgsmål og forklare om de særlige byggeteknikker," forklarer foreningen om udstillingen, som er en årlig tradition, men det er første gang, den finder sted i Køge.
Henrik Hansen fra Køge er en af udstillerne, og han glæder sig til at byde gæsterne inden for i sit legounivers. Han har en række modeller med til udstillingen. Aktuelt er han ved at konstruere en kopi af bageriet Madame Eclairs bygning i Vestergade.
"Jeg kan godt lide bygningen - den ligner en rigtig bagerbutik. Jeg når desværre ikke at blive færdig til udstillingen, for jeg mangler nogle klodser i den rigtige farve til taget," fortæller han om den fokus på detaljerne, som er en central del af legobyggernes univers.
På Klodsfest 2016 vil der blandt andet være udstilling af en række Lego-byggerier, og der vil også være salgsboder, hvor foreningens medlemmer sælger overskydende klodser.
Børnene kan bygge med lego i et lille område, hvor der også er en konkurrence, og elever fra Hundige Lille Skole vil vise, hvad de kan få deres legorobotter til at udrette på udstillingen.
Sidste år besøgte op mod 800 gæster udstillingen, der er åben for alle.

Der er en række unikke legomodeller med på udstillingen, som er åben for alle.

Der er en række unikke legomodeller med på udstillingen, som er åben for alle.

Publiceret 24 April 2016 11:00