Kommunalbestyrels skal i aften tage stilling til et forslag fra SF om at Hvidovre går med i et partnerskab for grønne indkøb. Niels Ulsing stemmer med garanti FOR forslaget.

Kommunalbestyrels skal i aften tage stilling til et forslag fra SF om at Hvidovre går med i et partnerskab for grønne indkøb. Niels Ulsing stemmer med garanti FOR forslaget.

Kommunen skal med i grønt partnerskab

SF foreslår, at Hvidovre Kommune går med i Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb

Når kommunalbestyrelsen samles i aften, skal den tage stilling til et forslag fra SF om at Hvidovre går med i et partnerskab for grønne indkøb.

Af
Ole A Sørensen

Helt konkret handler forslaget om, at Hvidovre Kommune går med i Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb - kaldet POGI. - Mange ansvarlige Hvidovreborgere der selv bestræber sig på at købe grønt og miljøvenligt må have en forventning om, at kommunen også tager ansvar for miljøet når den køber ind for skattekronerne... Således hedder det i begrundelsen for forslaget. Videre lyder argumenterne fra SF: - Hvidovre Kommune skal derfor med i partnerskabet for offentlige grønne indkøb, der kan sikre, at kommunen i langt højere grad får indkøbt grønt og bæredygtigt...

Fordele ved partnerskabet

Partnerskabets medlemmer står for 13 procent af det offentlige indkøb i Danmark, så det er et solidt partnerskab, hvor blandt andre København, Roskilde og Ishøj allerede køber ind. Fordelen er, at Hvidovre Kommune kan spare tid og ressourcer ved ikke, at skulle udforme egne grønne krav, men i stedet blot benytte partnerskabet og dets fælles grønne mål for indkøb. - Partnerskabet gør det lettere for leverandørerne at leve op til ensartede miljøkrav og på den måde bliver det samlet set billigere, at være miljørigtig - og vi er med til at sætte skub på den grønne omstilling. Jo flere der stiller de samme grønne indkøbskrav, jo større indflydelse har partnerskabet overfor leverandører og producenter. Miljø- og energirigtige produkter er ikke alene det rigtige at gøre, fordi vi skal tage ansvar for vores miljø og klima, men også fordi det ofte vil være sådan, at hvis man tænker langsigtet og medregner hele produktets levetid, så vil de grønne produkter ofte kunne betale sig på lang sigt. Partnerskabet vil hjælpe Hvidovre med at leve op til egen politik... At gå med i partnerskabet vil hjælpe kommunen, mener SF, til at leve op til intentionerne i kommunens miljø- og indkøbspolitik: - Samtidig hedder Hvidovres Planstrategi: “Det bæredygtige Forstadsliv”, så der bør ikke være nogen tvivl om, at forstaden Hvidovre også skal købe bæredygtigt ind. Går Hvidovre Kommune med i partnerskabet, så vil borgerne i Hvidovre opleve mere bæredygtige produkter, som flere økologiske fødevarer i daginstitutioner, svanemærkede bleer, legetøj uden giftige stoffer og meget mere...

Publiceret 26 April 2016 08:00