Christel og den franske forbindelse i Midtpunktet

Af
Af Jørgen Flindt

Christel Lassalle byder velkommen hos Cozy Coffeshop. Dog ikke med et ‘Bonjour et bienvenue’ men med et ‘hej og velkommen’. Hun er fra det sydvestlige hjørne af Frankrig, og derfor er den franske forbindelse nærværende, hvilket kan ses, duftes og smages her hos Cozy Coffeshop.
”Vi er både en kaffebar og et spisested. Der er plads til både at sætte sig ned med en god kop kaffe eller få stillet sulten. Og nu er jeg jo fransk, og elsker at lave fransk mad, så derfor har mit mad selvfølgelig et fransk twist,” siger hun og smiler.
Blandt andet er der mulighed kaffe, kager, sandwich, salater og midt på disken står et par store og specielle kogeplader, for her bages pandekager, både creeps og gasalles. Altså dessert eller madpandekager.
”Det kan eksempelvis være en casalle med skinke og spejlæg. Det er typisk fransk. Eller måske en sandwich med inspiration i en fransk bjerglandsby,” siger hun.
I bund og grund er Cozy Coffeshop et sted, hvor man kan mødes, og hvor man kan slappe af i hyggelig omgivelser. Det er det, som Christel Lassalle gerne vil tilbyde kunderne.
”Jeg er vant til fra Frankrig at lave mad til mange gæster, og mine kunder er mine gæster. De skal føle sig hjemme her, og derfor er der
Det har været en lang vej for Christel at komme fra det sydfranske til det midtdanske område. Hun rejst meget rundt i verden, og hun mødte sin danske kæreste i London, og de blev enige om at flytte til Danmark.
”Som ung boede jeg ti år i de tre skandinaviske lande, så jeg kendte godt Danmark. Men at det lige blev Vejle skyldes, at vi har et vennepar i Vejle, og på den måde lærte vi byen at kende og faldt for den. Her er meget smukt, og så ligger byen godt placeret midt i landet,” siger hun.
Og dermed blev Vejle stedet, hvor hendes mangeårige drøm om et lille spisested føres ud i livet.
Midt i latinerkvarteret, hvor man så nemt kan komme rundt i verden – sådan madmæssigt set – og nu også til Frankrig.

Publiceret 30 April 2016 11:00