Connie Hedegaard er trådt ind i Danfoss' bestyrelse.

Connie Hedegaard er trådt ind i Danfoss' bestyrelse.

Connie Hedegaard nyt medlem af Danfoss bestyrelse

Connie Hedegaard blev i går fredag valgt ind i Danfoss koncernens bestyrelse

Af
Af Svend Mikael Larsen

Ved generalforsamlingen i Danfoss A/S i går fredag den 29. april er tidligere EU-klimakommissær og klima- og energiminister Connie Hedegaard blevet valgt ind i Danfoss koncernens bestyrelse, fordi man mener hendes kompetencer passer godt ind i Danfoss' arbejde med at udnytte potentialet for energieffektivt verden over og skabe klimaforbedringer.
Bestyrelsesformand Jørgen M. Clausen siger om koncernens nye bestyrelsesmedlem:
"Jeg er meget glad for at kunne byde Connie Hedegaard velkommen i bestyrelsen. Connie Hedegaard har i kraft af sin erfaring som både minister og EU-kommissær en helt unik baggrund. Hun har slået sit navn fast i internationale kredse som en yderst kompetent profil inden for klima-, miljø- og energiområdet, og hendes kompetencer passer rigtig godt ind i Danfoss."

Danfoss i en nøglerolle

Om sin indtræden i Danfoss' bestyrelse siger Connie Hedegaard:
”Danfoss spiller i kraft af virksomhedens mange energieffektive teknologier og klimavenlige løsninger en nøglerolle i verdens omstilling til et mere grønt og bæredygtigt forbrug af energi og ressourcer generelt. Som bestyrelsesmedlem glæder jeg mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af Danfoss som en stærk, global virksomhed og være med til at sikre, at det store potentiale udnyttes til fulde.”

Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard.

Connie Hedegaard i dag

Connie Hedegaard er tidligere miljøminister og klima- og energiminister og varetog i perioden 2010-2014 posten som EU's klimakommissær. Hun er i dag bestyrelsesformand for bæredygtighedsfonden KR Foundation samt for den grønne tænketank CONCITO. Hun er også formand for OECD's bæredygtighedsgruppe. Endelig varetager hun posten som formand for public service-udvalget og er bestyrelsesmedlem ved Aarhus Universitet.
Connie Hedegaard var medlem af Folketinget for Det konservative folkeparti i perioden 1984-1990 og igen i 2005-2009. Hun er uddannet i historie og litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.
Connie Hedegaard træder ind i bestyrelsen i stedet for Henrik Poulsen, der i slutningen af 2015 trådte ud af Danfoss' bestyrelse. De øvrige medlemmer af Danfoss bestyrelsen er Jørgen M. Clausen, William Ervin Hoover Jr., Kasper B. Rørsted, Björn K.O. Rosengren, Mads-Peter Clausen, Dr. Jürgen Reinert, Sandra Nørgaard Bertelsen, Jens Peter Nielsen og Lars Grau.

Publiceret 30 April 2016 16:00