Kommunaldirektør Rikke Vestergaard underskriver den nye samarbejdsaftale.

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard underskriver den nye samarbejdsaftale.

Kolding skal have flere faglærte

Fremtidens efterspørgsel på arbejdsmarkedet skal sikres med ungdommen

Flere unge skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse, og flere ledige og beskæftigede skal gå fra at være ufaglærte til at blive faglærte. Det er et par af de konkrete mål i en ny samarbejdsaftale for Kolding-området.
Virksomhederne i Kolding-området oplever i stigende omfang problemer med at rekruttere velkvalificeret faglært arbejdskraft. Efterspørgslen på faglært arbejdskraft er stigende, og udbuddet af faglært arbejdskraft er blevet mindre fordi flere faglærte går på pension. For at håndtere de fremtidige udfordringer og sikre, at der fremadrettet uddannes flere og dygtigere faglærte, har de centrale aktører på uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Kolding Kommune indgået en samarbejdsaftale ”Flere og dygtigere faglærte”

“Udviklingen på arbejdsmarkedet, ny erhvervsskolereform og især de unges fravalg af erhvervsuddannelser kalder på et samarbejde. Den her aftale skal sikre, at vi i fremtiden får flere og dygtigere faglærte i Kolding Kommune. I Kolding skal vi, med et godt samarbejde, udvikle indsatser, der virker og er koordinerede, således at unge, ledige og beskæftigede har de kompetencer, som efterspørges, fortæller Rikke Vestergaard, kommunaldirektør, Kolding Kommune.

Samarbejdsaftalen ”Flere og dygtigere faglærte” er blevet til mellem IBC, Hansenberg, Business Kolding, LO, Kolding HF & VUC, AMU, Dansk Byggeri, Dansk Industri, Produktionsskolen, Social- og sundhedsskolen og Kolding Kommune.

Publiceret 30 April 2016 18:00