Strikketanten Tina Jeppesen og kulturkonsulent Uffe Bang Sørensen.

Strikketanten Tina Jeppesen og kulturkonsulent Uffe Bang Sørensen.

Vær med til at strikke byen smuk

”Strikketanten” Tina Jeppesen søger sammen med kommunens kultur- og fritidsafdeling store og små, nybegyndere og erfarne, der vil være med til at klæde Hvidovre på i Vestegnens Kulturuge

Kan du strikke, eller vil du bare gerne være med til et stort udsmykningsprojekt i Hvidovre i Vestegnens Kulturuge, så skal du melde dig under fanerne nu. Sammen med kommunens kultur- og fritidsafdeling søger den lokale “strikketante” Tina Jeppesen andre, der frem til Vestegnens Kulturuge i midten af september vil strikke pynt og ”beklædning” til byrum i Hvidovre.

- Vi håber, at rigtig mange - unge som ældre - vil være med i dette sjove og hyggelige projekt, som forhåbentligt ender med nogle farvestrålende byrum i september, siger Tina Jeppesen og kulturkonsulent Uffe Bang Sørensen. Mandag den 30. maj kl. 19 er der informationsmøde om projektet i Bibliotekscaféen ved Hovedbiblioteket, hvor de første deltagere i strikkeprojektet kan få garn og opgaver med hjem. Det er gratis at deltage både i informationsmødet og selve strikkeprojektet. - Vi har bestilt 1000 nøgler garn hjem i mange flotte farver, og alle kan være med her. Også hvis man er nybegynder og bare vil strikke en lille lap, fortæller Tina Jeppesen. Siden foråret 2015 har hun ved siden af sit job som specialpædagog drevet strikcaféen “Rosalind” på Grænsevej, hvor strikkeglade borgere mødes 1-2 gange om ugen for at hygge, strikke, udveksle opskrifter og hjælpe hinanden. - Strik i dag er meget mere end husmoderen, der strikker trøjer og strømper til familien. Strik er også boligindretning og fedt design, siger Tina Jeppesen. - Alle kan lære det, og alle kan være en del af det fællesskab, der kan være omkring strik - uanset alder, køn og baggrund. I ugen op til Vestegnens Kulturuge i uge 37 er det tanken, at træer skal have benvarmere, skulpturer vil få halstørklæder og huer på og bænke blive betrukket med strik i alle regnbuens farver, og Tina og Uffe har kontakt til både plejehjem, skoler, institutioner og klubber, der gerne vil være med. - Vi har en idé om nogle bestemte byrum, vi i første omgang vil koncentrere os om - bl.a. ved Hovedbiblioteket og Hvidovre Strandpark - men deltagerne er også meget velkomne med gode idéer til steder, hvor det kunne være sjovt eller smukt med noget strik, slutter Uffe Bang Sørensen. Deltagerne i “Strik Byen Smuk” kan strikke derhjemme, men de kan også være med i de fem strikkecaféer, der vil blive holdt i løbet af sommeren. Hvis man er forhindret i at deltage på info-mødet den 30. maj, kan man læse om og melde sig til projektet på facebook.com i gruppen Strik Byen Smuk, eller man kan ringe til Tina Jeppesen på 28 91 87 39.

Publiceret 24 May 2016 08:00