På lørdag er der halsbrækkende stunts på Slotsbakken, Foto: Patricio Soto

På lørdag er der halsbrækkende stunts på Slotsbakken, Foto: Patricio Soto

Breakdown samler Nordens bedste

På lørdag samles Nordens dygtigste skatere, BMX’ere, breakdancere og graffitikunstnere til Breakdown i Sønderborg, hvor Per Vers er konferencier

Af
Af Marie Lukas

Store navne, der mestrer halsbrækkende stunts på skateboard og BMX-cykler, skaber på lørdag den 4. juni atter fest og imponerede udbrud på Slotsbakken i Sønderborg.
For fjerde gang åbner Sønderborg Breakdown, og som i fjor vil den tiltrække flere af Nordens dygtigste breakdancere og BMX-ryttere, ligesom der igen vil være pengepræmier for skatekonkurrencen.

Igennem ild og ud i vand

Det er lykkedes arrangørerne at tiltrække Per Vers, der vil kæde dagens mange begivenheder sammen. Den helt store publikumsmagnet bliver 'Ring of Fire', hvor deltagerne springer igennem en ring af ild på skateboard, mens de laver tricks i luften. En ikke helt ufarlig bedrift. Ligeledes gentager BMX'erne succesen fra sidste år, med 'lake-jump', hvor deltagerne på kunstfærdig vis springer ud i Alssund til underholdning for alle. Om aftenen fortsætter Breakdown på Sønderborghus med konkurrence i breakdance med creme de la creme inden for genren.

Foto: Patricio Soto

Foto: Patricio Soto

Vokser og vokser

Leder af Sønderborg Skatehal, Mette Lauridsen, er begejstret over, hvordan eventen bare vokser og vokser i Sønderborg. Byens skatermiljø har professionelt vokseværk, derfor vil publikum på lørdag også kunne se fremtidens supertalenter. Supertalenter, der har deres daglige gang i Sønderborg. En af dem er Rasmus Lentfer på kun ti år. Han er sponsoreret og skal det næste års tid gøres klar til at deltage i konkurrencer i udlandet.
”Det er faktisk helt vildt. Det er ikke set før, at en så ung herre stiller op i en 'downhill-contest'. Den anden sponsorerede deltager fra Sønderborg hedder Simon Lauridsen. Han er netop hjemvendt fra en konkurrence i Paris, hvor han var seated til at deltage blandt de helt store,” fortæller Mette Lauridsen.
Der er dagen igennem gratis workshops, så publikum selv kan prøve kræfter med gadeidræt og streetmiljø.

Foto: Patricio Soto

Foto: Patricio Soto

Veje spærret

Da Breakdown foregår på Sønderbro og Slotsbakken, medfører det parkeringsforbud på Slotskajen og Slotsbakken fra fredag kl. 13 til lørdag kl. 22. Der er spærret for bilkørsel på Slotsbakken lørdag mellem kl. 7 og 22.

Publiceret 01 June 2016 13:00