Bagerst fra venstre
Lotte Moldt Hansen, Mad og måltider, Aabenraa
Heidi Baagøe, Mette Mums Haderslev
Natacha Skov Johnsen, Efterskolen Kildevæld Kolding
Nadia Nygaard Jensen, Sygehus Lillebælt
Jette Gjerlev, EUC Syd
Forrest fra venstre
Maria Doris Sabine Maudrich, Fælles Køkkenet Tønder
Masja Bibi Hostrup Larsen, Tangshave Nordborg
Stefanie Andresen, Meldgaard
Malene Gram Mensing, Ældrecentret Humlegaarden Haderslev
Faglærer Maria Vendelbo Madsen

Bagerst fra venstre Lotte Moldt Hansen, Mad og måltider, Aabenraa Heidi Baagøe, Mette Mums Haderslev Natacha Skov Johnsen, Efterskolen Kildevæld Kolding Nadia Nygaard Jensen, Sygehus Lillebælt Jette Gjerlev, EUC Syd Forrest fra venstre Maria Doris Sabine Maudrich, Fælles Køkkenet Tønder Masja Bibi Hostrup Larsen, Tangshave Nordborg Stefanie Andresen, Meldgaard Malene Gram Mensing, Ældrecentret Humlegaarden Haderslev Faglærer Maria Vendelbo Madsen

Høje karakterer i skysovs

Af
bs

Endnu engang afslutter et hold ernæringsassistenter fra EUC Syd i Aabenraa med exceptionelle resultater. Ni super dygtige piger fik ikke mindre end seks guldmedaljer og tre sølvmedaljer, der tilsammen gav et karaktergennemsnit på 11,6, da de var til svendeprøver.
Jette, Malene Maria, Masja, Natascha, Nadia, Heidi, Stephanie og Lotte bliver beskrevet som et helt unikt hold, og de var godt forberedte med en god paratviden og en kritisk og reflekterende tilgang til faget. Alle ni fik medalje, som er helt enestående, og det kræver 10/12 at få sølv og 12/12 at få en guldmedalje.
Censor var en meget rutineret og skarp en af slagsen, og sagde, at det var de bedste opgaver, hun nogensinde har læst, ligesom det var det bedste mad, hun har smagt. De er i en liga for sig, og censor ville faktisk tilbyde en af pigerne et job.
Det tager tre år at blive ernæringsassistent og uddannelsen veksler mellem skole og virksomhedspraktik, og til eksamen skal man lave et større skriftligt projekt ud fra en case, og derefter vise, at man også mestrer at tilberede maden i praksis.
Både teoretisk og praktisk er uddannelsen og sidenhen jobbet som ernæringsassistent i dag blevet mere krævende og stiller større krav til ernæringsassistenten, der skal kunne bestride stillinger med mere ledelsesansvar og langt flere specifikke behov.
 

Publiceret 01 June 2016 14:00