Koldingenserne kan se frem til et særdeles attraktivt miljø på marinaen.

Koldingenserne kan se frem til et særdeles attraktivt miljø på marinaen.

Marina City kan begynde at tage form

Attraktive boliger og bynært havnemiljø kan starte i 2017

Byrådet i Kolding Kommune har godkendt en tidsplan og en organisering for Marina City, så der kan tages hul på projektet i slutningen af 2017. Det betyder også, at de to centrale aktører - Kolding Lystbådehavn og Kolding Havn - samt kommende investorer kan involveres på tilfredsstillende vis. 2016 kan således bruges til yderligere analyser og undersøgelser.
Første etape indeholder 1.000 bådepladser, mens de næste etaper er boliger samt et bånd med caféer, klubhuse, erhverv, værksteder og andre aktiviteter tilknyttet lystbådehavnen.
”Den nye bydel Marina City er en robust og fleksibel plan, der kan udvikles over tid og udbygges trinvis. Samtidig rummer den en vision for en helt ny type fjordnært byområde, hvor by, vand og marina mødes. Marina City bliver en bydel for hele Kolding, hvor attraktive områder, marina og boliger gør det indbydende for alle Koldings indbyggere og besøgende udefra”, siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Bedste marina

Tidsplanen vækker også glæde hos Kolding Lystbådehavn.
“Vi er rigtig godt tilfredse med en ambitiøs tidsplan og en god organisering af Marina City, hvor sejlerne hele tiden er involveret i arbejdet. Vi får Danmarks suverænt bedste marina og samtidig en optimal løsning på, hvordan boligerne bliver inddraget i bydelen”, siger Finn Mortensen, formand Kolding Lystbådehavn.
Der skal bygges boliger på i alt 50.000 etagemeter i tre områder; Skovkvarteret, Promenadekvarteret og Fjordkvarteret. Boligerne skal være med til at finansiere marinaen.
En del af boligerne skal bygges ud i vandet, og dele af området skal derfor fyldes op med sand. Hvis det skal være klar til brug om ca. 2-2½ år, løber de samlede projektomkostninger op i 250 millioner kroner fordelt med omkring 150 millioner kroner til landindvinding, cirka 50 millioner kroner til byggemodning og infrastruktur og cirka 50 millioner kroner til marinaprojektet.
Hvis opfyldningen med sand kan strækkes over 10½ år, halveres udgifterne landindvinding.

Publiceret 01 June 2016 13:15