Varehuschef i Føtex, Henrik Worre Frost Larsen med en Bikezac. Foto: ProjectZero

Varehuschef i Føtex, Henrik Worre Frost Larsen med en Bikezac. Foto: ProjectZero

Ny cykeltaske gør det nemt at handle

To iværksættere har opfundet en cykeltaske, der gør det nemt at komme hjem med sine varer og samtidig spare på CO2-udledningen

Nu behøver man ikke længere slingre hjem med sine varer hængende på cykelstyret. To unge iværksættere, Anders Helt Lund og Nikolai Gulmann, har fundet en løsning, og den hedder Bikezac.
Bikezac er en cykeltaske, som nemt kan monteres på cyklen, og samtidig kan den bruges som indkøbsnet. Tasken kan bære op til 13 kilo og skal efter sigende kunne erstatte brugen af mindst 30 poser, hvilket svarer til en CO2-besparelse på mere end seks kilo.

Cyklisme i fokus

Bikezac'en ramte alle Føtex butikkerne i starten af april måned. Også Føtex i Sønderborg.
"Kunderne har allerede taget godt imod cykeltasken," siger varehuschef Henrik Worre Frost Larsen.
Cyklisme er måske ikke det store taleemne på arbejdspladsen, men Føtex på Perlegade valgte at udfordre sig selv og sætte fokus på cyklismen. Varehuschefen spår nemlig, at over halvdelen af medarbejderne i Føtex vil kunne cykle til arbejde. Han har derfor opfordret sine medarbejder til at lade bilen stå og bruge cyklen, og her kan også medarbejderne drage nytte af Bikezac'en, når de efter endt arbejde skal hjem med deres varer.

ProjectZeros grønne cykel med en Bikezac. Foto: ProjectZero

ProjectZeros grønne cykel med en Bikezac. Foto: ProjectZero

Historien om Bikezac

Hele idéen bag Bikezacen opstod, da Anders Helt Lund og Nikolai Gulmann skulle komme med en original idé i sammenhæng med deres studie inden for international marketing and sales. Den første idé var en T-shirt med tryk, men den blev hurtigt skudt i sænk.
En dag efter undervisningen sad de begge ved Dronning Louises bro i København. Her bemærkede de, at de cyklende ikke havde nogen nem og sikker måde at transportere deres badetøj og varer hjem på.
De to studiekammerater begyndte at brainstorme på forskellige løsninger. Det blev til flere prototyper, inden det endelige produkt stod klar. I dag er seks personer tilknyttet Bikezac.

Publiceret 01 June 2016 09:00