Ny indsats skal sætte mere fokus på mænd og kræft

I Region Sjælland er 75 procent af alle kræftramte mænd i live ét år efter deres diagnose mod blot 61 procent i 2000. Øget opmærksomhed på symptomer og bedre kræftbehandlinger er nogle af forklaringerne

Mænd i Region Sjælland overlever oftere deres kræftsygdom, end de gjorde for 15 år siden. Det viser tal fra Cancerregisteret. I dag er 14 procent flere mænd således i live ét år efter deres kræftdiagnose sammenlignet med år 2000.
Årsagerne er blandt andre øget opmærksomhed på kræft i befolkningen generelt, tidligere diagnoser samt bedre kræftbehandlinger på hospitalerne. Og nu skal kampagnen ”Mand det nytter” fra Kræftens Bekæmpelse sætte endnu mere skub på den positive udvikling.
Kampagnen skal under parolen "Støt dem med hår på brysterne" skaffe penge til Kræftens Bekæmpelses forskning i manderelaterede sygdomme samt til forebyggelse og patientstøtte. Og ud over at indsamle penge er det håbet, at man med kampagnen kan sætte yderligere fokus på mænd og kræft.
"Mænd og kræft er et vigtigt indsatsområde for Kræftens Bekæmpelse. Med ”Mand det nytter” vil vi gerne sætte endnu mere skub i at få forbedret kræftstatistikkerne for danske mænd. I år skruer vi lidt mere op for håbet ved bl.a. at fortælle nogle stærke historier om mænd, der helt konkret har haft stor glæde af patientstøtte og de nyeste forskningsresultater fra Kræftens Bekæmpelse," siger Carina Winther, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse.
De penge, der kommer ind fra kampagnen, går blandt andet til at støtte følgende forskningsprojekter:
Forskning i ny behandling af tyk- og endetarmskræft
Forskning i smertefri diagnosticering af prostatakræft
Forskning i, om ”hverdagslægemidler”, som f.eks. aspirin, kan forebygge prostatakræft.
Derudover vil der blive afsat penge til at udvikle og udvide de patientstøttetilbud og forebyggelsesinitiativer, der er målrettet mænd.

Publiceret 01 June 2016 11:00