Skyttehushaven, der sidste år havde 100 års jubilæum, har gennem generationer været Vejles folkelige samlingssted. Foto: Jacob Hove

Skyttehushaven, der sidste år havde 100 års jubilæum, har gennem generationer været Vejles folkelige samlingssted. Foto: Jacob Hove

Skyttehushaven skal revitaliseres

Arbejdet med at afklare, hvordan Skyttehushaven fremover skal tage sig ud, er netop gået i gang

Af
Af Jacob Hove

Det internationalt anerkendt byudviklings- og rådgivningsfirma SLA A/S skal stå for at opgradere Skyttehushaven, der tilbage i oktober fik 25 millioner kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formål.
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) er formand for projektets styregruppe, og han ser frem til at komme i gang med processen.
”Jeg glæder mig over den flotte donation fra fonden, og så glæder jeg mig til, at vi nu kan komme i gang med processen. Jeg er spændt på, hvilke gode idéer, vi får fra borgere, politikere og rådgivere i den kommende proces. Jeg er sikker på, at vi får en smuk og funktionel Skyttehushave, som også i de næste 100 år vil kunne give rigtig mange gode oplevelser,” siger han i en pressemeddelelse.
Lisbet Wolters, stads- arkitekt, Teknik & Miljø, Vejle Kommune, siger om valget af SLA:
”SLA er det helt rigtigt valg som rådgiver til gentænkningen af Skyttehushaven, som altid har været og stadig skal være et af byens centrale samlingspladser. Umiddelbart er det ikke en let opgave at gentænke Skyttehushaven, da samlingsstedet bærer præg af knopskydning uden en samlet plan. Dét, der gør SLA særlige som rådgiver, er deres måde at skabe en helhedsplan og en samlet fortælling på. Deres visioner for Skyttehushaven får haven til at folde sig ud på ny og skaber et nyt møde mellem fortid og nutid. Jeg ser rigtig meget frem til samarbejdet og er oprigtig spændt på det færdige resultat.”

Borgere skal medvirke

Vejle Kommune inviterer i sensommeren borgerne med i processen, da Skyttehushaven ved Vejle Fjord gennem generationer har været Vejles store folkelige samlingssted til koncerter, Sct. Hans bål og meget andet.
Sidste år havde haven 100 års jubilæum, og det vidner om, at haven stadig er et vigtigt samlingspunkt for aktiviteter i byen.
SkyttehusHaven har dog længe trængt til en kærlig opgradering for at gøre den endnu mere attraktiv og tidssvarende.
Nogle af de idéer, der har været på tegnebrættet, er et orangeri, en kærlighedssti, et nyt legeområde, bedre scenefaciliteter samt forbedring af adgange til fjorden.
Fondsbeløbet på 25 millioner kroner skal først og fremmest bruges til at fremhæve havens kvaliteter og give området nyt liv.
SLA's opgave bliver helt konkret at udarbejde en helhedsplan for promenaden og Skyttehushaven fra Bølgen til Albuen samt at komme med et projektforslag til selve Skyttehushaven.
Udover donationen fra fonden skal Vejle Kommune selv bidrage med forbedring af bygningsværket, beplantning og beskæring samt parkeringsfaciliteter.
Vejle Kommune bidrager med 5 millioner kroner.

Publiceret 01 June 2016 12:00