”Boblerne i bækken” tager et usentimentalt, hjertegribende og komisk livtag med døden, hvor man på afdeling 5041 på Rigshospitalet møder fem kræftsyge mænd. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse

”Boblerne i bækken” tager et usentimentalt, hjertegribende og komisk livtag med døden, hvor man på afdeling 5041 på Rigshospitalet møder fem kræftsyge mænd. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse

Unge spiller teater om og mod kræft

Når Teatergruppen Fabulas endnu engang træder ind på en af Randers Egnsteatrets scene i juni, er det med et stort og vigtigt emne på plakaten
 
De unge ildsjæle fra Teatergruppen Fabulas har de sidste tre måneder arbejdet intenst med forestillingen ”Boblerne i bækken” instrueret af Benedicte M. Andersen.  Teatergruppen ønsker at sætte fokus på de kræftramte og de pårørendes kamp med sygdommen, og i den anledning samle ind til kræftens bekæmpelse.
De otte unge mennesker bruger dage, aftener og weekender for at få forestillingen op at stå. ”Det er hårdt arbejde, men for os er teatret en passion, og vi kan ikke lade være med at optræde – vi elsker det, og når vi kan spille for så vigtig en sag, som kampen mod kræften er og samtidig gøre det med nogle rigtig gode venner, så knokler man gerne lidt ekstra” siger Brian E. Andersen, som spiller med i forestillingen, der på samme måde som de andre i gruppen gør alt på frivillig basis.
 
Gratis forpremiere for byens frivillige
Teatergruppen Fabulas vil med ”Boblerne i bækken” videreføre en tradition fra sidste år, og har inviteret byens frivillige til en gratis aften i teatret med kaffe og kage, enten 5. eller 6. juni.
”I løbet af meget kort tid sidste år, havde vi fuldt booket til arrangementet, og derfor har vi valgt at udvide med en ekstra aften, så vi er sikker på at så mange som muligt kan få glæde af det” lyder det fra Teatergruppen Fabulas.
Den eneste forskel fra sidste år er, at kaffe og kage ikke vil være gratis, men derimod skal hele overskuddet for salget gå til Kræftens Bekæmpelse, og det samme vil gælde for overskuddet for barsalget under forestillingerne.
”Vi synes at det er et vigtigt emne vi behandler og en sag at kæmpe for, så vi håber at så mange som muligt vil støtte op om det”.
 
Boblerne i bækken
”Boblerne i bækken” tager et usentimentalt, hjertegribende og komisk livtag med døden, hvor man på afdeling 5041 på Rigshospitalet møder fem kræftsyge mænd, som kommer fra vidt forskellige baggrunde, men alle har den ting til fælles at de alle skal dø. De fem mænd mindes, drømmer og kæmper. Blandt mændene møder vi sygeplejersken Maj, som med sit uhøjtidelige væsen, bliver deres fælles trøst og holdepunkt.
”Boblerne i bækken” har premiere på Randers Egnsteater 7. juni kl. 19 og spiller derudover  8. og 10. juni kl. 19 samt 11. juni kl. 14.
Billetterne koster kun 50,- og kan købes via Egnsteatrets hjemmeside eller på Teatergruppen Fabulas´ facebookside.  

Publiceret 01 June 2016 12:18