I dag:

Landets bedste dyster om DM

Fra i dag og frem til søndag springes der om DM på Tågerup ved Sommersted

Af
Peter Rasmussen

For sjette år i streg, arrangeres danmarksmesterskaberne i ridebanespringning af Andreas og Christian Schou. Absolute Horses har helt perfekte rammer på Tågerup i Sommersted.
120 af de bedste danske ryttere stiller op i kampen om guld, sølv og bronze i tre kategorier. Der er First DM for Senior, Jyske Bank DRF-mesterskab for Young Rider U21 og Absolute Horses DRF-mesterskab for Junior U18.
U21-rytterne rider kvalifikation torsdag og finale lørdag på spring, der er 1,40 meter høje. I finalen rider de to runder. U18-rytterne rider kvalifikation fredag og finale søndag, og for dem er springene op til 1,35 meter høje. De rider også to runder i finalen.
Senior-rytterne skal ride hele fire runder, nemlig to i kvalifikationen fredag og to ved finalen søndag. Springene er 1,50 meter høje, og i anden runde i finalen, hvor banen er forkortet, sættes de yderligere op.
Der ventes 200 ryttere, 350 heste og cirka 2000 tilskuere til det store hestearrangement. Der er knoklet for at få det hele klar. Og der bliver meget andet end mesterskabsklasserne at kigge på. Ud over flere springklasser er der også en række udstillere, der viser, hvad de har at byde på, og der bliver mulighed for at prøvekøre biler fra Land Rover og Jaguar.
Der er gratis adgang onsdag og torsdag, men det koster 80 kr. pr. dage fredag, lørdag og søndag.

Publiceret 01 June 2016 06:00