En uforpligtende kop kaffe og en snak. Dét er, hvad Esbjerg Kommune gerne vil have borgerne til at invitere tilflyttere på den 19. juni.

En uforpligtende kop kaffe og en snak. Dét er, hvad Esbjerg Kommune gerne vil have borgerne til at invitere tilflyttere på den 19. juni.

Nyt initiativ:

Byd en tilflytter på kaffe

Kommunen behøver borgernes hjælp til et nyt tilflytterinitiativ

Af
Louise Ritter

Esbjerg Kommune har ambitiøse målsætninger om at trække flere tilflyttere til, men hvordan tager vi bedst imod dem?

Dét spørgsmål har kommunens Tilflytterservice tygget på, og nu præsenterer den to mand store afdeling, så et helt nyt initiativ: Tilflytterkaffe.

Kort fortalt er tanken, at lokale borgere søndag den 19. juni mellem kl. 14.00 og 16.00 skal byde tilflyttere på en kop kaffe og en uformel snak.

“Det eneste det kræver er lysten til at møde nye mennesker, og at man har lyst til at være ambassadør for sit lokalområde,” fortæller bosætningskoordinator Pia Enemark til Lokalavisen.
Tilflytterservice oplever ofte, at mange gerne vil gøre en indsats for at tage godt imod tilflyttere, men at de ikke ønsker at binde sig til et længerevarende projekt. Derfor lægger kommunen nu op til en uforpligtende kop kaffe, hvor det er helt op til deltagerne selv, om de vil ses igen.

Det er flere uger siden, at kommunen satte jagten ind på værtsfamilier, og det går faktisk ganske godt med at finde dem - der er dog plads til flere.

“Vi har fået mange henvendelser fra folk med børn, og derfor er vi meget interesserede i at høre fra familier, der har lyst til at være værter, så både børn og voksne kan møde hinanden,” siger Nicole Hogan fra Tilflytterservice.

En af dem der har budt sig til som vært er Jesper Tanggaard og hans kone.

“Da jeg hørte om initiativet, tænkte jeg, at det var en glimrende idé. Jeg har stort set altid boet i Esbjerg, og synes, at man som borger har et vist ansvar for at byde tilflyttere velkommen, så selvfølgelig kan vi give en kop kaffe,” siger Jesper Tanggaard, der glæder sig meget til at se, hvem der dukker op ved hoveddøren den 19. juni.

Det er Tilflytterservice, der matcher værter og tilflyttere, så for eksempel børnefamilier, par og singler mødes med hinanden.

Har du lyst til at give en kop kaffe til en tilflytter eller to, så læs mere om initiativet på www.energimetropol.dk.

Publiceret 01 June 2016 08:00