O.D. Ottesen, En Kone sætter Blomster i en Vase, 1891. Olie på træ. Tilhører BRANDTS. Foto: Sønderjysk Månedsskift.

O.D. Ottesen, En Kone sætter Blomster i en Vase, 1891. Olie på træ. Tilhører BRANDTS. Foto: Sønderjysk Månedsskift.

Nye historier på gaden

Medlemmerne af Historisk Samfund for Sønderjylland kan i disse dage se frem til det nye nummer af Sønderjysk Månedsskrift, der står i kulturens tegn. Her kan man blandt andet læse om O.D. Ottesen, digteren Hans Storm (1886-1945) og om, at sønderjyske højskolebygmestre ikke er arkitekter, som bygger højskoler.
Derudover slutter bladet af med Grænselandskronikken, som fra nytår skiftede forfatter. Ny kronikør er fhv. lektor ved seminariet i Haderslev Jørn Buch. Og han har nok at tage fat i. Begrebet ”midlertidig” er ved at få en hel ny betydning med indførelse af den midlertidige grænsekontrol ved udvalgte grænseovergange. Grænsekontrollen, dobbeltsprogede byskilte, ”illoyale” sydslesvigere og andre dagsordener i grænselandet skal nok give Jørn Buch stof til sine kronikker.
Otte gange om året bringer Sønderjysk Månedsskrift nyt om den sønderjyske fortid. I bladet kan man læse en bred vifte af velillustrerede artikler, som dækker hele den sønderjyske historie og kulturhistorie fra de første sønderjyder til de seneste begivenheder i Grænselandet.

Publiceret 11 June 2016 07:00