Det var en tydeligt glad Timea Karolina Kiss, der på vegne af sin praktikvirksomhed Praqma tog imod prisen som Årets Cphbusiness-praktik 11. maj.

Det var en tydeligt glad Timea Karolina Kiss, der på vegne af sin praktikvirksomhed Praqma tog imod prisen som Årets Cphbusiness-praktik 11. maj.

Allerød-virksomhed kåret til bedste praktiksted

Praktikforløb i IT-virksomheden Praqma kåret af Cphbusiness som årets bedste

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

kåret IT-virksomheden Praqma fra Allerød har modtaget prisen for årets bedste praktikforløb af erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy (Cphbusiness). Praqma er lykkedes med at give sin praktikant stort ansvar og en stejl læringskurve, og det sikrede dem prisen foran blandt andet Tivoli og F.C. København. Det var en tydeligt glad Timea Karolina Kiss, der på vegne af sin praktikvirksomhed Praqma tog imod prisen som Årets Cphbusiness-praktik 11. maj. Sammen med ca. 100 andre studerende har hun i løbet af foråret indstillet sin praktikvirksomhed til prisen, som for andet år i træk uddeles til en virksomhed, som har givet sin praktikant et ekstraordinært godt praktikforløb. Og juryen var ikke i tvivl om, at IT-virksomheden Praqma har givet sin praktikant Timea, der til daglig læser en professionsbachelor i softwareudvikling, et praktikforløb, der var noget ud over det sædvanlige: “Praqma har fortjent prisen, fordi de har været risikovillige og troet så meget på Timea, at de turde fjerne sikkerhedsnettet under hende. Og med stor succes. Hun har i sit praktikforløb fået lov til selvstændigt at arbejde på projekter, som er endt som konkrete produkter ude hos Praqmas kunder. Og så har Praqma taget alvorligt, at et praktikforløb er et læringsforløb og lært Timea ikke mindre end otte nye kodesprog,” forklarer Nikolaj Lubanski, Director of Talent Attraction i Copenhagen Capacity og en del juryen. Han tilføjer, at også Timeas gåpåmod og tilgang til praktikopholdet har været medvirkende til, at det er blevet så vellykket.

Praktikanter er vigtige for forretningen

Praqma har lige siden virksomhedens blev stiftet i 2007 haft praktikanter ansat, og de bliver i virksomheden set som en stor ressource. Praqma er derfor begejstrede for at have modtaget prisen som Årets Cphbusinesspraktik: “Vi er fantastisk glade for udnævnelsen, som betyder mere end man måske lige skulle tro. Vi har i mange år arbejdet sammen med forskellige læringsanstalter om praktikforløb, og at have praktikanter er blevet en meget vigtig del vores forretning og den måde, vi rekrutterer folk på. Så det, at vores praktikanter er lige så glade for det, som vi selv er, betyder meget for os,” siger Lars Kruse, medstifter og partner i Praqma.

Praqma er lykkedes med at give sin praktikant, Timea Karolina Kiss, stort ansvar og en stejl læringskurve, og det sikrede dem prisen foran blandt andet Tivoli og F.C. København.

Praqma er lykkedes med at give sin praktikant, Timea Karolina Kiss, stort ansvar og en stejl læringskurve, og det sikrede dem prisen foran blandt andet Tivoli og F.C. København.

Fokus på det gode praktikforløb

Cphbusiness har stiftet prisen for at skabe opmærksomhed om vigtigheden af et godt og veltilrettelagt praktikforløb. Og som noget nyt i år går vinderen videre til en finale blandt praktikforløb fra resten af landets erhvervsakademier. “Praktikforløb bliver en vigtigere og vigtigere del af de unges uddannelse, og i mange tilfælde er det adgangsbilletten til de studerendes første job. Derfor vil vi gerne belønne og fremhæve de virksomheder, der gør det ekstra godt, så de får blod på tanden til at fortsætte det gode arbejde – og andre virksomheder får lyst til at følge trop. I år vil vinderen af vores pris gå videre til en landsdækkende finale og her dyste med de tilsvarende vindere fra landets otte andre erhvervsakademier,” siger Ole Gram-Olesen, rektor for Cphbusiness. Den endelige vinder af Årets Erhvervsakademipraktik kåres tirsdag 7. juni ved en prisfest på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel Odense.

Publiceret 12 June 2016 00:00