Inger Marie Børgesen og Kidd Mkandawire byder velkommen i deres smukke hjem i Kolding.

Inger Marie Børgesen og Kidd Mkandawire byder velkommen i deres smukke hjem i Kolding.

Hjertevarmt guidekoncept i Kolding

Inger-Marie Børgesen er med i det nye guidekoncept, Visit-a-Dane, hvor turister kan komme helt tæt på de lokale.

Af
Af Emma Biørn Fish

I det smukke område ved Pædagogisk Center, der hvor der engang var æbleplantage, ligger et idyllisk hus, fra hvis førstesal man netop kan spotte Koldinghus. Her bor Inger-Marie Børgesen med sin mand Kid Mkandawire, og her inviteres turister indenfor til en stille stund i den skyggefyldte have, en venlig snak på den gamle træveranda eller måske en omgang rygende varm afrikansk kyllingegryde, hvis det er det, som humøret er til.
“Vi er med i Visit-a-Dane gennem Guideservice Danmark, hvor turister kan booke et møde med os, og på den måde komme ind under huden på en dansk familie,” fortæller Inger-Marie, hvis standard tilbud inkluderer en to timers snak og en hyggelig frokost i privaten.
“Men hvis vores gæster hellere vil på i skoven, på koldinghus eller tage et dansetrin eller to med Kid og jeg, så er vi åbentsindede. Pointen er, at turisterne skal have mulighed for at møde os og interagere med en dansk familie på deres egne vilkår.”

Inger-Marie er uddannet etnolog, og hendes mand, Kid Mkandawire kan fremvise imponerende eksempler på afrikansk dans og trommemusik.

“Vi kan på den måde tilbyde både dansk og afrikansk kultur, men det varierer meget fra familie til familie, hvad man tilbyder. Vi har også en familie på Sjælland, som byder indenfor i en gammel mølle, som de bor i, og en vært fra Rustenborg, der byder indenfor i et ganske særligt boligområde. Så der er mange forskelligartede tilbud, både til danske og til udenlandske turister,” forklarer Inger-Marie Børgesen.
En efterspørgsel på autensitet
Inger-Marie Børgesen kom i forbindelse med udbyderen af det nyudtænkte koncept, Visit-a-Dane, i forbindelse med sit arbejde his Guideservice Denmark, som Mette Berrig ejer.
“Vi har arbejdet på konceptet siden foråret. Både fordi at flere af vores kunder har efterspurgt det, men også fordi at flere af vores freelancere har foreslået et lignende koncept - og det samme har vores samarbejdspartnere i form af udenlandske kunder,” fortæller Mette Berrig.
Det nyopstartede konceot har den fordel, at det tilbyder en service, som førhen simpelthen ikke har eksisteret på landsplan.
“Det er et kulturmøde, hvor turisterne kan komme om bag facaden hos den almene dansker. De får muligheden for at møde helt almindelige danskere, som ikke er en del af turistbranchen, og som er åbne mennesker, der synes, at det er spændende at møde andre kulturer,” forklarer Mette Berrig.
Alle er velkomne til at melde sig som vært, hvor man kan blive booket online af både danske og internationale turister. De betaler så et mindre beløb, der dækker over værtens udgifter til mad og lignende - og der er også et lille honorar til værten. Både tilmelding som vært og søgning på andre værter kan ske på guideservicedanmark.dk

Publiceret 16 June 2016 18:00