Nu kan man tage på kursus i at dele din egen lokalhistoriske viden på HistoriskAtlas.dk. Det er ganske gratis. Her ses herregården Støvringgaard, der kendes af omtale helt tilbage fra 1300-tallet. Senere kom den i slægten Kaas’ besiddelse. Fortællingen om Støvringgaard Kloster er en af de historier, som du allerede kan finde inde på Historisk Atlas. Foto: Randers Stadsarkiv

Nu kan man tage på kursus i at dele din egen lokalhistoriske viden på HistoriskAtlas.dk. Det er ganske gratis. Her ses herregården Støvringgaard, der kendes af omtale helt tilbage fra 1300-tallet. Senere kom den i slægten Kaas’ besiddelse. Fortællingen om Støvringgaard Kloster er en af de historier, som du allerede kan finde inde på Historisk Atlas. Foto: Randers Stadsarkiv

Randers og HistoriskAtlas.dk holder lokalhistorien i live

En stor del af Danmarks lokalhistoriske viden bliver ikke skrevet ned og risikerer derfor at gå tabt. Med HistoriskAtlas.dk har danskerne fået en platform til at dele deres lokalhistoriske viden og bevare vores fælles kulturarv. Nu kan man komme på et kursus 23. juni i Randers, og lære, hvordan man deler sin egen viden om den lokale historie på HistoriskAtlas.dk
 
Danmark er rig på historisk viden, som ikke lever i historiebøgerne. Viden om slægter, steder og begivenheder, der er blevet overleveret fra generation til generation.
”På HistoriskAtlas.dk kan man finde Danmarks største gratis samling af lokalhistorisk viden. Indtil videre er vores formidlingsarbejde blevet varetaget af de museer, arkiver og biblioteker, der er medlem af Foreningen HistoriskAtlas.dk. Men nu gør vi det muligt for alle at dele deres viden på vores platform, så danskerne kan være med til at skrive deres egen danmarkshistorie, ” forklarer projektleder Pernille Schou fra HistoriskAtlas.dk.
 
Tag på kursus i Randers
Torsdag 23. juni afholder HistoriskAtlas.dk i samarbejde med Museum Østjylland et kursus, hvor man kan lære, hvordan man deler sin egen viden om den lokale historie på Historisk Atlas.dk.
Medbring din egen bærbare computer med.
Det er er en fordel at have tænkt over en historie, som man gerne vil formidle. Man kan også medbringe nogle gode elektroniske billeder til at illustrere sin fortælling med.
 
Fokus på lokalhistorien
HistoriskAtlas.dk er et interaktivt kort på nettet med over 6000 lokalhistoriske fortællinger om begivenheder, steder og personer beskrevet i ord og billeder. Den nye funktion skaber helt nye muligheder for lokal formidling, mener arkivar Mathilde Storvang fra Museum Østjylland.
”Vi har brugt HistoriskAtlas.dk flittigt i forbindelse med projektet ”Levende Kulturspor”, hvor vi satte fokus på at formidle de kulturhistoriske spor, som man kan se i landskabet. Men vi ved også, at der findes slægtshistorier, fortællinger om steder og mindeværdige begivenheder, som vi ikke kender. Her kan randrusianerne hjælpe med formidle den brede fortælling om vores lokalsamfund. ”
 
Om HistoriskAtlas.dk
HistoriskAtlas.dk er er en gratis webapplikation i stil med Google Maps, men med fokus på at gøre lokalhistorie levende og tilgængelig for hele Danmark – også uden for normal åbningstid. HistoriskAtlas.dk indeholder pt. over 6000 historiske lokaliteter fordelt over det meste af landet, der er lavet af professionelle historieformidlere. Fremover vil både privatpersoner og professionelle historieformidlere kunne bidrage på HistoriskAtlas.dk. HistoriskAtlas.dk indeholder pt. 116 historiske kort, som er blevet digitaliseret og gjort interaktive. HistoriskAtlas.dk virker på smartphone, tablet og PC
 
Hvem står bag
HistoriskAtlas.dk begyndte som en lokal formidlingsplatform på Odense By Museer, men voksede hurtigt og er i dag landsdækkende. Udviklingsprojektet drives af Odense Bibliotekerne. HistoriskAtlas.dk er en åben forening for arkiver, biblioteker og museer i Danmark, og lige nu er der over 220 medlemmer. 

Kurset afholdes 23. juni 2016, kl. 10 - 14 i biografsalen på Museum Østjylland, Stemannsgade.
Der er et begrænset antal pladser på kurset.

Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet.
Kurset er gratis.
Tilmelding til Birgit Lanng på mail: bl@museumoj.dk.

Publiceret 16 June 2016 15:02