Det er et smukt syn, når alle lysene tændes.

Det er et smukt syn, når alle lysene tændes.

Tænd et lys

Stafet for Livet giver lejlighed til, at tænke på de som kæmper. Med lysceremonien lørdag d. 18. mindes de, som har tabt kampen

Af
Af Katrine Thorlund

Lørdag aften d. 18. juni kl. 22.30 samles deltagere i Stafet for Livet til den faste lysceremoni. Når mørket falder på, tændes lysposerne, og roen falder over pladsen i skæret af de levende lys. Lysene er til minde om alle de, der har tabt kampen til kræft.
"Vi har en gruppe, der er ansvarlige for lysposerne, og de bliver allesammen sat op ved scenen lørdag aften kl. 22.30. Her bliver de tændt, og vi starter med en fællessang. Efter sangen afholder vi et minuts stilhed. Her er der total ro, og folk på ruten stopper også op. Med lysene mindes vi alle dem, der desværre har tabt kampen," fortæller Ebba Glückstadt, formand for Stafet for Livet Køge.

Tænd et lys

Som en fast tradition er det muligt at købe den særlige lyspose helt frem til kl. 18 på pladsen.
"På hver lyspose kan du skrive et navn og en hilsen til en person, du gerne vil mindes eller støtte i kampen mod kræft. Hvis du tænder et lys her på hjemmesiden, sørger arrangørerne for at skrive din hilsen på en papirspose og stille lyset op som del af lysceremonien til stafetten. Lysposerne kan også købes til selve stafetten. Det koster 50 kr. at tænde et lys og støtten går til Kræftens Bekæmpelses arbejde for forskning, forebyggelse og patientstøtte," lyder beskrivelsen på Stafet for Livets hjemmeside.
Ceremonien starter kl. 22.30 og varer en time.

Publiceret 16 June 2016 07:00