Fredag aften skydes en ny festival i gang på Farvergården, der hylder reggae og hiphop. Det er avisens ene tip til weekenden. Emil Hermann står for ugens anbefalinger.

Fredag aften skydes en ny festival i gang på Farvergården, der hylder reggae og hiphop. Det er avisens ene tip til weekenden. Emil Hermann står for ugens anbefalinger.

Avisen guider:

Fire kulturtips til din weekend

Lokalavisen Odense giver dig tips til oplevelser i denne weekend

Af
Emil Hermann

Hylder reggae
Odense har fået en ny festival. Nemlig Riddim Festival, der hylder reggae og hiphop. Jeg har altid været fascineret af den afslappende musikkultur fra Jamaica, hvor du kommer ned i tempo. 
Jeg kunne derfor også finde på at cykle en tur til Farvergården for at blive en del af de mange koncerter, der forhåbentlig bliver præget af autenticitet. Blandt artisterne kommer den danske DJ, producer og sanger, Pharfar, som er kendt for sangen “La´mig rulle dig”.
Jeg er klar over, at der kun er en uge til, at Tinderbox lukker portene op, men hvorfor ikke allerede komme i stemning nu. Det er nok også godt for dit hoved med lidt rolig musik, inden Rammstein vælter Tusindårsskoven torsdag nat. Pris: 150 kroner for begge dage. Også enkeltbilletter. Tid: fredag og lørdag kl. 14-02. Sted: Farvergården.
Kigger på lopper
Loppemarkederne pibler frem i Odense. Så sent som i søndags var jeg en tur forbi Odense Havn, hvor mindst 50 kræmmere havde fundet vej til pladsen oven på parkeringskælderen ved den Gamle Havnekaj. Det er på mange måder sjovt at se, hvad folk finder frem i gemmerne. Alt fra gamle varmedunke til tøj. Jeg købte ikke noget i søndags, da jeg ikke faldt over noget. Det kan tilgengæld være, at jeg er mere heldig på lørdag, hvor Flakhaven bliver indvaderet af antikvitetshandlere. Jeg leder ikke efter en specifik genstand, men det plejer at være sådan, at jeg først køber noget, når tingen pludselig står foran mig. Pris: Gratis adgang. Tid: 10-16. Sted: Flakhaven
Heste, held og hygge
Hestene galopperer af sted, mens støvet stiger op mod himlen. Et velkendt syn, når du befinder dig på Fyens Væddeløbsbane. Jeg har ikke den store forstand på, hvilke heste der kommer hurtigst ud af startboksen, men det holder mig ikke fra at spille lidt på hestene. Det giver oplevelsen et boost, når du har chance for at vinde lidt håndøre til bankbogen. Fyns Væddeløbsbanen har eksisteret i over 80 år og har cirka årligt 40.000 besøgende. Så tag solbriller, kontanter (og muligvis dankort) og familien med til Sanderum. Tid: Lørdag 18. juni kl. 13.
Kold fra kassen
Når EM i fodbold kører i flimrekassen, så er de fleste aftener afsat til at glo på fodbold og drikke øl. Jeg kommer nok til at se alle de seks kampe, der bliver vist lørdag og søndag denne weekend. Hvis jeg skal udpege en ekstra fed kamp for dig, der ikke har lige så meget tid, så peger pilen på det fysiske brag Belgien - Irland. På den måde taber du heller ikke for mange penge på væddeløbsbanen. Tid: Lørdag 18. juni kl. 15 på DR1.
 
 

Publiceret 16 June 2016 08:30