Steen Lampe med ærespokal efter den store fagmesse.

Steen Lampe med ærespokal efter den store fagmesse.

Topkvalitet:

Stor hæder til Lampe

Slagter Lampe fra Haderslev hentede hele 11 medaljer

Af
pra

Slagter Lampe har gennem tre generationer lavet ringriderpølser, spegepølser og deres berømte kålpølser til sønderjyderne og resten af danskerne, men nu er tyskerne også for alvor begyndt at få øjnene op for det gode håndværk og den sønderjyske slagtermesterfamilie, der netop er blevet hædret med 11 medaljer ved en international fagmesse
Én ærespokal og 11 medaljer – syv i guld, tre i sølv og én i bronze – tog Slagter Lampe hjem på den internationalt anerkendte fagmesse 'IFFA' i Frankfurt for nylig. To af guldmedaljerne gik blandt andet til to nye grillpølser.
“Det er jo altid med en med en vis æresfrygt, at vi deltager i tyske fagmesser med vores pølser. Tyskerne er om nogen kendt for deres ekspertise inden for dette felt, så det siger jo sig selv, at det stiller store krav til vores produkter, når det generelle niveau inden for slagterbranchen i Tyskland er så højt,” udtaler Steen Lampe, direktør for Slagter Lampe og tredje generation i Lampe-familien. Han fortsætter:
“Det er første gang i Slagter Lampes historie, at vi har fået så høj anerkendelse for så mange af vores produkter på én gang. Det er sjældent, at alle pølser man deltager med scorer så højt, så jeg er virkelig stolt, specielt fordi det siger alt om standarden af de varer, vi producerer til hverdag.”

Efterspørgsel efter det gode håndværk

Slagter Lampe deltog i konkurrencen på messen med bl.a. kålpølser, brunchpølser, grillpølser og pålægspølser, heriblandt to helt nye frankfurtere inspireret af det mexicanske og brasilianske køkken.
På messen kan man spotte de nyeste trends og tendenser inden for slagterbranchen, også når det kommer til pølser – og pølsemagere fra hele verden deltog i konkurrencen, hvor pølserne blev vurderet af et professionelt panel af fagdommere. Kun det bedste håndværk og de mest smagfulde pølser kommer altså helt øverst på skamlen.
Det er ikke kun de tyske fagdommere, der har fået øjnene op for Slagter Lampes pølser, den stigende efterspørgsel både herhjemme og syd fra grænsen er noget, der kan mærkes i produktionen hos familievirksomheden. Slagter Lampes pølser kommer nu med i en tysk gourmetpakke, som en online delikatesseleverandør sender ud til kræsne tyske forbrugere hver måned.

Plads til innovation og udvikling

”Som ægte pølsemager bliver man jo altid glad, når man bliver valgt til på grund af produkternes høje kvalitet,” tilføjer Steen Lampe.
Den stigende efterspørgsel og behovet for produktudvikling betyder, at Slagter Lampe er ved at få bygget nye rammer om produktionen i Haderslev. Ikke for at blive større, men for at få mere plads til at eksperimentere og dyrke det gode håndværk, som hans farfar og far har gjort det før ham.
”Hvis vi skal fortsætte med at vinde guld for vores pølser, og det vil vi, så bliver vi nødt til at have mere plads,” afslutter Steen Lampe. De nye Slagter Lampe bygninger forventes at stå færdigt primo 2017.
Slagter Lampes pølser sælges dels til restauranter og kantiner dels i slagter- og detailbutikker.
 

Medaljeoversigt på IFFA Frankfurt 2016:

Ærespokal
Guldmedaljer:
Kålpølser
Chorizo brunchpølser
Cheese Barbeque grillpølser
Chili Emmenthaler Frankfurter
Rostbratwurst
Taco Frankfurter (NYHED)
Brazil Frankfurter (NYHED)
Sølvmedaljer:
Thepølse
Chorizo ring
Chili ølpølser
Bronzemedalje:
Krosalami

Publiceret 16 June 2016 07:00